U Priboju i večeras – “Božić je pucaj u džamije”

Podijelite ovaj članak:

Veceras je u Priboju ponovljena scena od prije dvije godine. Večeras su opet u kafiću Quorum u Priboju pjevane fašističke pjesem “Božić je – pucaj u džamije”.

Tim povodom oglasio se na svom FB profilu glavni imam Medžlisa IZ Priboj dr. Harun ef. Eminagić.

“ČEKAM VAS BALAVURDIO! Nakon što su se mnogi pribojski Srbi juče javno na društvenim mrežama ogradili od mahanja balavurdije zastavama sa likom koljača muslimana limske doline, na najveći pravoslavni blagdan pribojskim ulicama, te i meni pisali privatno poruke da se ne oglašavam zbog nevaspitanih budala, ipak na ovo večeras što se desilo, kako su mi rekli, u kafiću Quorum, ne mogu da ostanem smiren i ravnodušan. Poručujem ovoj balavurdiji sa snimka, obzirom da više nemam povjerenja u organe reda i mira, da ih čekam kod džamije na koju bi da pucaju i da ih lično išamaram i prevaspitam zajedno sa njihovim roditeljima koji ih ovako lijepo odgojiše i naučiše da mrze drugog i drugačijeg. Ne spavam, čekam vas bando pijana i nadrogirana, od ovog trenutka pa sve dok ne stisnete petlju da dođete i pucate. Povedite pravo i onu Lazarevu vojsku i za njih imam ćutek. Nećete mi ogaditi moj Priboj, ni pravoslavlje, ni čestite Srbe u Priboju klošari nevaspitani. Bujrum, čekam Vas!” – poručio je dr. Eminagić na svom FB profilu.

Sporni snimak je objavljen na profilu pod imenon Đurović Marko koji je sporni događaj prenosio uživo na svom instagramu. Podsjećamo da je prije dvije godine u Priboju grupa mladića na Božić u centru grada pjevala iste stihove. Iako je slučaj prijavljen nadležnom tužilaštvu i policiji, uprkos reakciji i osudi tog čina od vrha države, tužilac je izgrednike oslobodilo optužbi i time im puhnuo u krila da nastave sa promocijom fašizma u Priboju i Srbiji uopšte.

Izvor: Sana Press

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x