U Sarajevu održana promocija knjige “Mjesec je otkrio tajnu” autora Muhameda Mahmutovića

Podijelite ovaj članak:

Sinoć je u Sarajevu u prostoru hotela Evropa održana promocija knjige “Mjesec je otkrio tajnu” autora Muhameda Mahmutovića.

Promotor knjige je bio akademik Ferid Muhić, a događaj je moderirao Mustafa Širbić.

Promociji je prisustvovao veliki broj osoba iz javnog i političkog života, kao i akademskih krugova, između ostalih i Avdo Huseinović, Šemsudin Mehmedović, dr. Muhamed Ramović, Ramo Hastor, Osman Džiho, Hako Duljević i mnogi drugi.

Akademik Muhić je u svom obraćanju naglasio kako je ovo knjiga o gladi, pravdi i nadi:

“Originalan, potpuno nov, kako tematski, tako i kao književni postupak, uvjerljiv i ohrabrujući, roman „Mjesec je otkrio tajnu“ predstavlja djelo koje će vas ohrabriti, razvedriti, razonoditi i obnoviti vam optimizam. Čitat ćete ga s posebnim zadovljstvom, jer je to roman u kojem je riječima tijesno, a idejama široko. Roman koji ne sudi nikome, ali sudi o svemu i vrijednuje sve. Kada ga pročitate i sklopite njegove korice u krilu, dio novije i savremene historije, arhitekture, ali i topografije Skandinavije, Sjedinjenih Američkih Država i Balkana, evociran kroz likove ove izuzetne priče o gladi i pravdi, o ljubavi i plemenitosti, ukazuje vam se još dugo i jasno, kao prizor obasjan svjetlom punog Mjeseca, nijemog svjetionika na granici prolaznosti i vječnosti”, istakao je akademik Muhić u svom izlaganju.

Autor Mahmutović se zahvalio svim pristutnima, a posebno je istakao vrijednost jednog čovjeka, a to je Ramo Hastor iz Hastor fondacije koja godišnje izdvoji nekoliko miliona KM za stipendije učenicima i studentima.

Gospodin Hastor je potom izašao za govornicu i iskazao čast što je ovo djelo čitao još u nastajanju, te još jednom ukazao na važnost pisanja, čitanja i obrazovanja uopšte.

Mahmutović je potom ispravio, kako sam kaže, propust sa prethodne promocije, te je pozvao sve prisutne da velikim aplauzom pozdrave i time se zahvale Avdi Huseinoviću koji je život posvetio dokumentovanju historije i širenju istine o agresiji na našu domovinu.

Ramo Hastor

Moderator Širbić je potom pročitao jedan odlomak iz knjige i prigodnom recitacijom završio izlaganje, te ostavio prostor publici da se obrati promotorima. Prisutni su imali priliku postaviti pitanje promotoru i/ili autoru, koji je na kraju promocije i potpisao knjigu onome ko je to zahtijevao.

Mustafa Širbić

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x