U subotu ronilački “Dan otvorenih vrata” za osobe sa invaliditetom u Sarajevu

Praktični dio ronjenja i plivanja traje od 11:00 do 14:00 sati na Olimpijskom bazenu Sarajevo, a teoretska predavanja od 15:00 do 17:00 sati u hotelu Orange na Ilidži.

Ulaz na predavanja je slobodan, a za praktični rad potrebno je ponijeti opremu za bazen i obezbjediti ulaznicu na recepciji bazena.

Ronilački instruktori “Handicaped Scuba Association“ ronilačke asocijacije za obuku invalida u ronjenju, kroz teoretska predavanja i praktični rad u bazenu, predstavit će terapijsko djelovanje za invalidne osobe putem kursa ronjenja “HSA Dive Buddy“ namijenjenog upravo ovoj populaciji.

Instruktori podvodne fotografije po međunarodno priznatoj SSI (Scuba School International) ronilačkoj asocijaciji upoznat će prisutne osnovama podvodne fotografije i videa, te predstaviti kurs specijalnosti za već položene ronioce – SSI Foto/video.

Treći dio ovog terapeutskog programa za invalidne osobe, koji im omogućava fizičko i psihičko poboljšanje+ i aktivnosti je HALVICON program vježbi, koji uključuje i plivanje u bazenu.

Cilj manifestacije je predstaviti mogućnosti terapeutskog djelovanja sa invalidnim osobama, kako na amaterskom, tako i na sportskom nivou. Rad u vodi i pod vodom omogućava zainteresovanim osobama da ponovno povrate mogućnosti potpune kontrole tijela, što u konačnici dovodi i do potpunog psihičkog rasterećenja i balansa.

Organizatori manifestacije su Klub vodenih sportova“ SCUBA“ Sarajevo, Ronilački centar “Diving Pula“, a značajnu podršku projektu pružaju i Olimpijski bazen Sarajevo, SSI, Mares, HSA, Hugyfot, Green Force, hotel Orange.

Nema poruka za prikaz