U Vojvodini će se graditi najveća vjetroelektrana u Europi

Podijelite ovaj članak:

Talijanska tvrtka Fintel Energia najavila je početak izgradnje vjetroelektrane u Vojvodini, koja bi trebala postati najveća vjetroelektrana u Europi.

Odbor direktora tvrtke donio je odluku o pokretanju ambicioznih projekata izgradnje novih vjetroparkova, među kojima se nalazi i projekt razvoja najvećeg vjetroparka na europskom kontinentu -Maestrale Ringa u Vojvodini, priopćeno je iz Fintel Energije.

“Korakom koji smo danas napravili kompanija će povećati ukupnu instaliranu snagu vjetroelektrana koje razvija s 352 MW na 944 MW, čime bi se Fintel Energia pozicionirala u sam vrh europskih kompanija za razvoj projekata izgradnje vjetroelektrana”, izjavio je generalni direktor Fintel Energije Tiziano Giovannetti.

Fintel Energia pionir je u proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora na Balkanu, gdje posluje već čitavo desetljeće i predstavlja jednog od najznačajnijeg investitora iz ove oblasti u Srbiji.

Tvrtka je do sada izgradila i u rad pustila prva dva vjetroparka u Srbiji, a privodi kraju izgradnju trećeg vjetroparka, dodaje se u priopćenju.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x