U Zagrebu izložene najotrovnije zmije svijeta

Zagreb, Hrvatska - 15. travnja 2019: U Kaptol centru otvorena je izložba živih zmija "Najotrovnije zmije svijeta” koja prezentira 40-ak zmija i gmazova iz cijeloga svijeta koje su privatno vlasništvo ljubitelja zmija i gmazova Nevena Vrbanića ( Stipe Mayiç - Anadolu Agency )

U Kaptol centru otvorena je izložba živih zmija “Najotrovnije zmije svijeta” koja prezentira 40-ak zmija i gmazova iz cijeloga svijeta koje su privatno vlasništvo ljubitelja zmija i gmazova Nevena Vrbanića, javlja Anadolu Agency (AA).

Projekt “Čudesan svijet zmija“ pokrenut je 2013. s izložbom u Zagrebu, a od tada do danas izložba se održava svake godine i ukupno ju je vidjelo oko 80.000 ljudi. Već četiri godine zaredom izložba je gostovala u Zadru i sada se vraća u Zagreb, u Kaptol centar.

“Čudesan svijet zmija“ jedna je od najvećih privatnih zbirki živih zmija u Europi.

Cilj ove zbirke je približiti ljudima ova fascinantna i često krivo shvaćena bića i educirati javnost, kaže vlasnik gmazova i autor izložbe Neven Vrbanović koji je aktivan s posjetiteljima u pojašnjavanju pojedine vrste, kao i kad treba izvući neku od neotrovnih vrsta zmija iz terarija.

Nema poruka za prikaz