Ubijeni Anel Kršo ranije privođen zbog pokušaja ubistva Delalića

Podijelite ovaj članak:

Pripadnici II Policijske uprave su u septembru 2013. godine uhapsili Anela Kršu pod sumnjom da je pokušao ubiti Benjamina Delalića.

Anel Kršo (1985) uhapšen je u 10:25 sati na osnovu potrage zbog sumnje da je 3. septrembra u sarajevskoj ulici Olovska u naselju Hrasno pokušao ubiti Benjamina Delalića (1992). O hapšenju je obaviješten tužilac Kantonalog tužilaštva u Sarajevo, a bit će predan na nadležnost službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Delalić je tada u napadu zadobio povrede vatrenim oružjem u predjelu šake i ramena.

Anel Kršo je 2014. osuđen presudom Kantonalnog suda u Sarajevu na godinu i po zatvora zbog pokušaja ubistva Benjamina Delalića. Presuda je donesena na osnovu sporazuma koji je optuženi sklopio sa Tužilaštvom, te samim tim priznao djelo koje mu se stavlja na teret.

Također, u septembru 2022. godine tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Anela Kršo, rođenog 1985. godine u Sarajevu, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Tereti se da je dana 02.03.2019. godine, izvršio međunarodni promet suplementa tj. medicinskih dodatka ishrani, izbjegavajući mjere carinske kontrole, sa područja Republike Slovenije u BiH.

Optuženi Kršo Anel terete se da je počinio krivično djelo krijumčarenje iz člana 214. stav 1. u vezi sa članom 30. KZ-a BiH.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x