Ubijeno devet Palestinaca

Podijelite ovaj članak:

Najmanje je devet Palestinaca ubijeno u napadu koje su izvršile izraelske snage u izbjegličkom kampu Jenin na okupiranoj Zapadnoj obali. Palestinsko ministarstvo zdravstva dodaje da je još 20 Palestinaca ranjeno, od kojih je četvero u kritičnom stanju. 

Izraelska armija je upala sa nekoliko vozila, uključujući i bagere, krečući se prema zgradama koje je lokalno stanovništvo koristilo za sastanke. Zvuk oružja je bio snažan a izraelska okupacija je prekinula dotok električne energije, mobilnu i internet mrežu.

Kada su razotkrivene izraelske jedinice u civilnim vozilima kako se približavaju kampu, u 7:05 su sirene upozorile Palestince na ono što se događa. Izraelske snage tvrde da su njihov cilj bili borci koji su se zatvorili u jednu kuću u kampu. Međutim, prijerije povlačenja armija je srušila kuću koja je pripadala visokom zvaničniku Fataha članzu Brigade Al Aqsa, Alaa al-Sabbagh koji je ubijen 2002.

Iz ureda predsjednika Palestine Mahmoud Abbasa su rekli kako ovaj čin masakra dolazi od izraelske okupacione Vlade koja koristi zatišje na međunarodnoj sceni. Predsjednik je obajvio tri dana nacionalne žalosti i spuštanje zastava na pola koplja.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x