Udruženje Nett BK u ambasadi BiH u Oslu obilježilo 20 godina postojanja

Podijelite ovaj članak:

Udruženje Nett BK obilježilo je dvadeset godina postojanja u prostorijama Ambasade BiH u Oslu, uz prisustvo brojnih zvanica, domaćih i stranih.

Udruženje osnovano 1998. godine koncentriše se na bh. ženu, njegovanje tradicije i kulture BiH, te društvene humanitane i socijalne aktivnosti.

Predsjednica Udruženja Đenana Mrzić u svom govoru naglasila da je “Mreža bosanskohercegovačkih žena” u Oslu tokom godina djelovanja upriličila korisne susrete i predavanja naših afirmiranih ljekara na temu “Očuvanja i redovne kontrole zdravlja žena u svim fazama života”.

Nett BK je 28. februara 2017. godine bio organizator i pokretač za rad i bolju saradnju s bh. savezom žena iz Švedske. Nett BK je proglašen za počasnog člana Saveza Švedske u udruženju Žena 2.000 iz Helsingborga.

Ambasador Nedim Makarević je u svom obraćanju naglasio značaj i vrijednost organizacije bh. ljudi u inozemstvu te ukazao na činjenicu da se o osobama u zrelim godinama života vodi malo brige.

– Ova organizacija stavlja fokus upravo na to ukazujući na bosansku ženu, njenu vrijednost i ulogu u društvu. Povrh toga, moramo se fokusirati na očuvanje našeg identiteta i to treba biti ideja vodilja svih naših udruženja – naglasio je Makarević. 

U progamu su pored recitala, igrokaza i postavljene izlozbe ručnih radova članica Nett BK učestvovali i “Institut Sevdaha”, odnosno hor “Iskre”, potom folklorno KUD “Dukat”, te mladi harmonikaš Tarik Mešić uz pranju svoga oca Harisa na gitari.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x