Uplakani učenici i kolege se oprostili od uposlenica OŠ Kovačići

Podijelite ovaj članak:

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo održana je komemoracija nastradalim uposlenicama iz OŠ Kovačići koje su poginule kada su automobilom sletjele u kanjon Miljacke u Bulozima nedaleko od Sarajeva. Od njih su se oprostili učenici, roditelji, kolege i saradnici koji nisu mogli sakriti tugu.

 

Uplakane kolege govorile su sve najljepše o Merimi Balkić, Lejli Sadiković, Almini Ćorović i Mina Kadrić naglašavajući kako su bile ponos jer su svoje znanje i životne vrijednosti prenosile na djecu.

“U nama je nevjerica i nemir. One su bile omiljene učiteljice koje su s ponosom nosile ovu titulu. Učitelj nije pisao već voljeti, osjećati, umjeti. Sve ovo i mnogo više bila je naša Lejla koja je bila stvorena za ovaj posao, prva na fronti inovacija, reformi i borbe za sreću svakog djeteta. Svi smo na gubitku preranim odlaskom njih četiri”, kazala je jedna od Lejlinih kolegica.

Sanela Alagić iz Udruženja pedagoga KS kazala je su Merima, Lejla, Almina i Mina bile nevjerovatne žene i uzor svima, te da su svi ponosni što su bile dio njihovih života.

“Još uvijek smo tužni kao i u trenutku kada smo saznali da ih nema. Ovo nije zbogom, ovo je doviđenja”, poručila je.

Vijeće roditelja OŠ Kovačići zahvalilo se preminulim uposlenicama što su dale svoje znanje i iskustvo njihovoj djeci kako bi kroz život koračala ponosno i pravim putem.

“Kad preseli čovjek njegova djela se prekidaju osim ako je ostavio trajnu sadaku, lijepo odgojeno dijete da moli za njega i znanje kojima se drugi koriste, riječi su Božijeg poslanika. One su svoje znanje i dobrotu nesebično dijelile i pružala mnogim generacijama djece. Gubitak samo jedne osobe posvećene radu s djecom pred kojom je budućnost je strašna tragedija, a mi smo u jednom trenutku izgubile četiri osobe. Lejla je bila druga majka našoj djeci i prihvatila ih je raširenih ruku kada su kao mala nesigurna bića došla na vrata škole. Vodila ih je sigurnom rukom i toplim srcem. Znala je svako dijete, sve njegove mane i vrline i pretvarala ih je svojom dobrotom u male velike ljude. Zauvijek će ostati u našim srcima i molitvama”, kazala je jedna od majki učenika razreda koje je Lejla vodila.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x