UZP kreće u odlučujuću ofanzivu

Podijelite ovaj članak:

Pismo koje su uputili predstavnici UZP u Parlamentu bih, evropskim i američkim institucijama je smišljeno u glavama Putinovih i Netanjahuovih obavještajnih službi i ima vrlo jasan calji – pripremiti međunarodnu javnost i za oružani sukob, ako ne preveslaju trojku pa dobiju to što žele u Parlamentarnoj skupštini BiH!
Naši političari su to shvatili samo kao jednu u nizu provokacija, pa nema adekvatnog odgovora ni koalicionih pertnera osovine zla dodik&čović, a opoziciji je drago što se ovo pismo fakturiše trojki.

Ovih dana će se krivousti predsjednik UZP uključiti u priču iz pisma i pokušati izvršiti pritisak na trojku za svoj fašistoidni Izborni zakon, a za pomoć Dodiku je prihvatio da državna imovina bude riješena po njegovim željama.

U sve se uključio visoki predstavnik HDZ-a, Kristijan Šmit, s pričom kako nije tačno da je imovina samo državna i kako nije tačno da bez imovine neće biti države…Vakat je ovom gargamelu pokazati “otvorena vrata EU”, koja nama pokazuje Konaković, s tim što za njega zaista jesu otvorena!

Situacija nije nikad bila alarmantnija, zbog razjedinjenosti u probosanskom bloku, koja je na nivou otvorenog neprijateljstva i situacije u svijetu, koju koristi osovina zla dodik&čović&šmit, da završi posao.

Prvo su članovi UZP, koji se nazivaju i “promicatelji europskih vrijednosti” pokrenuli priču o Hamasu među Bošnjacima, zatim su otišla pisma i najljućim neprijateljima amerikancima, a onda je i Šmit krenuo u akciju.

Za to vrijeme Dino Konaković leti ko muha bez glave i pokazuje nam “otvorena vrata EU”. Ne znam je li toliko naivan ili budala, a iskreno se nadam da nije ni jedno. Izdajnikom ga ne mogu nazvati jer on ima samo ovu domovinu i znam da je voli, ali je vakat da razmisli, šta nam znače otvorena vrata, ako njegovi partneri nama crtaju mete na čelu i pričaju priču o hamasu i “radikalnim islamistima u BiH”? Zar doista misli da će neko u EU dopustiti prolaz kroz ta vrata, ako im odavde dolaze takve informacije iz redova vladajuće koalicije?
Dino, vakat ti je da se ostaviš tog usranog puta za EU, koji ne vodi nikud i da počneš pripreme za odlučujući obračun sa UZP!

Opozicija nema razloga da likuje, jer su osovini zla oni već prepustili ofanzivu i dali mnoge poluge moći koje sad ovi koriste da nas dokrajče. Nisu iskoristili ogroman politički kapital presuda suda u Hagu, niti su na vrijeme upirali prstom i slali pisma u kojima bi prokazali svijetu Putinove pijune u BiH, koji su dobili priliku za kontraofanzivu i ne propuštaju je!

Zaista nam je, kao nikad, potrebno jedinstvo po pitanju odbrane države i pozicije i opozicije, bez obzira ko je do sad gdje pogriješio i ko je “šta dao” ovoj osovini zla, zato apelujem na sve da shvate situaciju ozbiljno i organizuju “Bosanski sabor”, na kojem će se vidjeti da osovina zla ne može uspjeti u namjerama!
Inače će svi biti krivi podjednako, a BiH nova Gaza i Zapadna obala!!!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x