Valter Cup u Sarajevu će ugostiti 3000 mladih fudbalera iz 12 zemalja (FOTO)

Podijelite ovaj članak:

Valter Cup 2019. je drugi međunarodni fudbalski turnir koji se održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a na kojem će učestvovati mladi fudbaleri iz 12 evropskih zemalja. Turnir će trajati od 5. do 7. aprila u fudbalskom kampu u Butmiru. Između ostalih, na turniru će učestvovati i veliki klubovi kao Roma, Bešiktaš, Inter i Dinamo..

Turnir se održava na rođendan grada Sarajeva 6. aprila.

 „Po drugi put smo domaćini ekipi Intera iz Milana, što znači da smo bili dobri domaćini prvi put. Specijalni gost je Dejan Stanković, te dolazi po drugi put u naš grad i velika nam je podrška. Ovo su sve respektabilne ekipe i dječaci koji dolaze će biti velike zvijezde. Ovo je najbolji turnir u Bosni i Hercegovini. Imamo pregovore sa dosta ozbiljnih ekipa koje bi mogli biti naši gosti u budućnosti“, rekao je direktor škole fudbala Valter Adis Junuzović.

 „Pozdravljam aktivnost organizacije ovakvog respektabilnog turnira. NFSBiH će uvijek podržavati ovakve projekte, mi smo tu radi promocije i razvoja fudbala, pogotovo kad su tu bivši i sadašnji rperezentativci BiH. Nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan“, rekao je Tarik Kečo ispred NFSBiH.

„Sarajevo i BiH su poznati po talentima i zato im treba dati uvijete da se razvijaju. Važni su ovi turniri radi iskustava i razmjena istih. Naše mogućnosti nisu velike ali pokušavamo pomoći u organizaciji. Želim da turnir bude posjećen. Sarajevo je sigurno jedan od najinteresantnijih gradova. Nije u svijetu samo prepoznat po onomešto se dešavalo u prošlosti, sve ove manifestacije doprinose tome, ogroman je procenat povećanja turista. 3000 mladih ljudi je velika stvar i vrlo je bitno da nastavimo ovkao za dobrobit grada i građana“, rekao je Ivica Šarić, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.

Ulaz za sve utakmice je besplatan, a podršku turniru su dali Edin Višća i Asmir Begović. Ambasador turnira je bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Valter kup se ističe kao pozitivna sportska priča koji ima tendenciju da postane tradicionalna.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x