Velika akcija čišćenja u Sarajevu: Komunalnim radnicima se pridružuju i građani

Podijelite ovaj članak:
Akcija je počela jutros na području Alipašinog Polja. Radnici KJKP Park i KJKP Rad krenuli su sa čišćenjem kompletnog zelenog pojasa od Osnovne škole “Džemaludin Čaušević”, preko OŠ “Meša Selimović”, zaključno sa OŠ “Fatima Gunić”.
Kako su jutros najavili iz Vlade KS čišćenje podrazumjeva košenje, krčenje, higijenu, prikupljanje utovar i odvoz sa javnih zelenih površina, ručno čišćenje i mašinsko čišćenje, pranje, vanredni transport komunalnog otpada i pranje kontejnera i niša.

Iz Vlade napominju da je aktiviran i Viber eko broj 062 00 22 44 te pozivaju građane da im se pridruže ali i šalju fotografije i lokacije mjesta koje treba očistiti. Sam premijer KS Edin Forto najavio da će se u 11 sati na Alipašinom Poljhu pridružiti akciji čišćenja.
“Počeli smo živjeti u gradu gdje su komunalne usluge malo po malo propadale i kvalitet života nam je tonuo. Nismo ni primijetili da živimo u prljavom gradu sa redukcijama vode i vrlo lošim javnim prijevozom”, rekao je jučer povodom početka akcije “Vrijeme je da čistimo” premijer KS Edin Forto.
Prema akcionom planu, odobrenom od Vlade, odnosno resornog ministarstva danas će preduzeće “Park“ akciju vršiti čišćenje na 12 lokacija i to na području Centra u naselju Breka i u Vilsonovom šetalištu, u Novom Sarajevu akcija počinje u ulici Džemala Bijedića, a potom i u Vilsonovom, u Novom Gradu u ulicama Majdanska, Prvomajska, Ive Andrića, Ante Babića, groblju na Alipašinom polju (B faza) i područje uz osnovne škole “Meša Selimović“ i “Fatima Gunić“, na Ilidži na području naselja Hrasnica I i II, a u Vogošći u ulici Partizanski odred “Zvijezda“.
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x