Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva na sajmu BIT u Milanu

Podijelite ovaj članak:

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je prvi put turističku ponudu na sajmu BIT u Milanu. Turisti iz Italije iskazali su veliko interesovanje za posjetu Sarajevu, koja bi, tvrde mnogi od njih bila mnogo češća i jednostavnija kada bi bila uvedena direktna avionska linija Milano –  Sarajevo. Talijani spadaju među top deset posjetilaca u Kantonu Sarajevo, pokazuje statistički izvještaj za 2018. godinu. Osim mnogobrojnih turista i turističkih djelatnika, posebnna gošća na štandu Turističke zajednice  Kantona Sarajevo bila je Jasna Martinčević, iz konzulata BiH u Milanu.

Na sajmu je učestvovalo više od dvije hiljade turističkih izlagača a posjetilo ga je više od 60.000 ljudi. Sajmište je smješteno u centru Milana što omogućuje bolju komunikaciju i jednostavnost pristupa. Pruža mogućnosti B2B susreta, te iz godine u godinu ojačava umrežavanje turističkih djelatnika. Sajam je trajao od 10. do 12. februara.

Sajam BIT je jedan od vodećih i najvećih sajmova u svijetu, te najznačajniji i najpoznatiji sajam u Italiji, koji se svake godine održava u Milanu još od 1980. Godine. Sajam okuplja menadžere, stručnjake s područja turizma i brižljivo odabrane, ciljane kupce iz različitih geografskih područja i proizvodnih sektora, saopćeno je iz TZKS.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x