Veliko interesovanje za višestruko nagrađivanu predstavu “Plastika”, karte skoro rasprodate

Podijelite ovaj članak:

Pobjednička predstava festivala DuoKomedije “Plastika”, u kojoj igraju prvakinje Narodnog pozorišta iz Beograda gostuje 3. aprila u sarajevskom Domu mladih i 4. aprila u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Veliko interesovanje vlada za ovu višestruko nagrađivanu hit komediju, a dokaz tome je i rapidna prodaja ulaznica.

“Prvakinje narodnog pozorišta iz Beograda Nela Mihailović i Suzana Petričević prepoznate su u cijeloj našoj regiji kao vrhunske glumice, a predstava ‘Plastika’ jedna je od najboljih komedija na ovim prostorima što dokazuju brojne nagrade koje je predstava osvojila, te prepune dvorane širom dijaspore i regije. Stoga i ne čudi veliko interesovanje publike za ovaj komad. U Domu mladih je rasprodano više od polovine kapaciteta, a Mostar takvu prodaju prati u stopu”, kazala je Snježana Delić iz agencije Primera.

Suzana Petričević osim glumačke uloge potpisuje i režiju, a Nela Mihailović je na jučerašnjoj dodjeli nagrada na 48. Danima komedije u Jagodini osvojila nagradu za najbolju glumicu.

Plastika je komedija o dvije žene u srednjim godinama koje u teretani čekaju plastičnog hirurga kako bi popravile sve ono što je život pokvario. Nastala je po tekstu Stevana Koprivice, a govori o ženama koje su se pobunile ne pristajući na konvencije o ženama fajterima s izraženim stavom koje se odupiru stereotipima.

Plastika će u Mostaru odigrati jubilarno 150. izvođenje predstave.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 10 KM i 15 KM VIP, a mogu se kupiti u sistemu Kupikartu.ba, Artikulaciji BKC-a, blagajni platoa Skenderija i na info pultu Mepas Mall-a.

Izvor: Klix.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x