(VIDEO) Beisa ima 30 godina i prva je žena pilot iz Sandžaka

Podijelite ovaj članak:

Tridesetogodišnja Beisa Saračević prva je sa ovih prostora koja je svoj san da bude pilotkinja i ostvarila.

Ljubav koju je gajila prema avijaciji datira od srednje škole, a od prošle godine je i živi.

Nakon završenih osnovnih studija u Novom Pazaru, upisuje menadžment na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, ali ne posustaje u nameri da ispuni svoju želju i kancelariju zameni kokpitom sa pogledom na svijet, a to je, kako kaže, ono što je svakodnevno zaljubljuje u letenje.

Prelomni trenutak koji je ohrabrio i nadahnuo Beisu desio se u trenutku kada je njena sestra upisala specijalizaciju u Nemačkoj, gdje je nakon izijvesnog vremena uspjela da obezbijedi dovoljnu količinu sredstava potrebnu za Beisino školovanje.

“Ja sam svoju prvu licencu privatnog pilota posvetila sestri zato što bez nje to ne bi bilo to. Ne bi bilo moguće“, govori Beisa kroz suze.

Po svemu sudeći, centralna ličnost koja je obilježila početak Besine karijere svakako jeste njena sestra. Pored nje, podršku su joj pružali i roditelji, kao i bliski prijatelji.

“Kako me ljudi doživljavaju.. Vjerujem da je mojim roditeljima važno da radim ono što volim i sve dok je tako, oni stoje iza mene. Bliski prijatelji znaju koliko sam maštala o tome, znaju sve staze mog puta i uvek su vjerovali u mene“, s ponosom ističe ona.

Iako je završila sasvim drugi smijer, Beisa ni nakon završenog master rada (koji je upravo i posvetila avijaciji) nije uspjela da potisne želju i ostvari se na ovom polju.

Ona je dobila priliku da besplatno pohađa program “She can fly“ jedne avio kompanije koji je namijenjen ohrabrivanju djevojaka da i one mogu letjeti.

Trenutno živi u Mađarskoj, a po završetku programa postaće i komercijalni pilot iste avio kompanije.

O studijama, želji koja nije jenjavala, lekciji neodustajanja, važnosti podrške najbližih za portal A1 govorila je Beisa Saračević, a njenu priču možete pogledati u nastavku.

(Sandžakpress)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x