(Video) Budimo kao životinje, one pomažu jedna drugu!

Podijelite ovaj članak:

Solidarnost među životinjama često se primjećuje u različitim situacijama, uključujući zaštitu, podršku, i pomoć u hrani ili zaštiti od predatora. Evo nekoliko primjera:

Solidarnost slonova: Oni su poznati po svojoj solidarnosti prema drugim članovima krda. Kada jedan slon padne ili je ozlijeđen, ostali članovi krda često mu pružaju podršku pomoću svojih surla kako bi ga podigli ili mu pomogli da ustane.
Migracija ptica: Ptice selice često putuju zajedno u velikim jatima tijekom migracija. Ova zajednička putovanja pružaju zaštitu i podršku pticama, posebno tijekom dugih letova i prelaska opasnih područja.
Vukovi u lovu: Kada vukovi love plijen, često se oslanjaju na timski rad. Grupa vukova zajedno radi kako bi uhvatila plijen koji bi bio prevelik za pojedinca. Također, slabiji ili bolesni članovi često dobivaju podršku ostatka čopora.
Formiranje jata riba: Riblje vrste poput škarpina formiraju jata radi zaštite i efikasnijeg pronalaženja hrane. Jata pružaju dodatnu sigurnost protiv predatora, a također i priliku za razmjenu informacija o hrani i opasnostima
Ponašanje mrava: Mravi pokazuju izrazitu solidarnost unutar svojih kolonija. Različite kaste mrava (radnici, vojnici, kraljice) surađuju u zajedničkom cilju održavanja kolonije. Oni dijele hranu, brinu se o mladima i brane koloniju od prijetnji.

Ovi primjeri pokazuju kako životinje često manifestiraju solidarnost kroz različite oblike suradnje i podrške, što im omogućuje bolju šansu za preživljavanje i prosperitet u prirodi.

Donosimo vam video u kojem kornjača pomaže drugu u za nju bezizlaznoj situaciji, kad se našla okrenuta na leđa. Pa vidite kakve su životinje u tome, a kakvi su ljudi.
Kornjače ponekad dijele resurse poput hrane i skloništa s drugim jedinkama unutar svoje populacije. U okruženjima gdje su resursi ograničeni, kornjače mogu pokazati solidarnost kroz dijeljenje hrane ili pronalaženje skloništa.

Iako kornjače možda ne pokazuju izraženu solidarnost kao neke druge životinjske vrste, one i dalje mogu surađivati i podržavati jedna drugu na različite načine, što doprinosi njihovom opstanku i prosperitetu unutar njihovih zajednica.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x