(VIDEO) Dino Selimović, kandidat Danske: Sa bosanskim glasovima sam u EU Parlamentu!

Podijelite ovaj članak:

Da je BiH zemlja sjajnih pojedinaca dokaz je i ovaj momak. Dino Selimović je bio gost Centralnog dnevnika te pokazao kako kao mlad, pametan i skroman čovjek, Bosanac prije svega, može ući u Evropski parlament. Dino je rođen u Tuzli, a živi u Danskoj, kandidat je za mjesto zastupnika u Evropskom parlamentu, a već sa 15 godina bio je Centralnom dnevniku te tada nagovijestio o kakvom se dječaku radi, a danas nas je podsjetio i dokazao koliko vrijedi i tek će vrijediti.

„Odluka da budem kandidat nije bila moja. Stranka je došla, predstavnik iz mog regiona me nazvao i pitao hoću li, to je Konzervativna narodna stranka (Danska) . Mi imamo tri ministra, pravosuđa, privrede i socijalnih slučajeva“, rekao je Dino.

Primjer i vodilja Dini je i Jasenko Selimović, švedski zastupnik u Evropskom parlamentu, a koji je također porijeklom iz BiH

„Imam sve moguće prilike ako uđem u Parlament. Jasenko Selimović mi je motiv više. Vidite koji je pritisak na BiH, šta se sve radilo da bi se zakuhalo. Bitno je da imamo ljude našeg porijekla koji se mogu zalagati za pozitivne promjene u BiH. Važno je da podržimo naše ljude u Evropi“, naglasio je Selimović te dodao:

„Oko 18.000 ima Bosanaca u Danskoj. Pravo glasa ima oko 12.000, znači da oni imaju Dansko državljanstvo. Samo je 50% Bosanaca glasalo, vrlo je važno da svi tu mogućnost iskoriste. Iz cijele Danske imamo 12 zastupnika koji su u Evropskom parlamentu. Ako Britanija izađe bit će 14 mjesta. Kad bi samo Bosanci izašli i glasali za mene znači da ću biti prvi zamjenik u parlamentu“, zaključio je Selimović.

face.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x