(VIDEO) Kad kažemo deva ili kamila, uvijek pomislimo na Afriku, ali…

Podijelite ovaj članak:

Donosimo vam nevjerovatan video snimljen negdje u blizini ruskog grada Saratova, na kojem čuvenu ladu Nivu iz nevolji izvlači deva. Sigurno vas čudi otkud deva na snijegu u Sibiru, ali one su tamo domaće životinje i od neizmjerne koristi ljudima koji žive u tako teškim uvjetima za život.

Kakva vrsta deva živi u Sibiru

Baktrijske deve su vrsta deva koja potiče iz regije središnje Azije, posebno iz područja današnjeg Turkmenistana, Uzbekistana, Tadžikistana, i Afganistana. Njihova vrsta se naziva po regiji Baktrija, koja se nekada nalazila na području današnjeg Afganistana, Tadžikistana i Uzbekistana.

Baktrijske deve su veće od arapskih deva i imaju karakterističnu krznenu grivu na vratu. One su otpornije na hladnoću od svojih rođaka, arapskih deva, i sposobne su preživjeti u težim klimatskim uvjetima. Žive u surovim i suhim područjima srednje Azije, uključujući i dijelove Sibira. Baktrijske deve su tradicionalno korištene kao radne životinje, za prijevoz tereta kroz pustinje i stepsko područje.

Sibirske regije, poput Mongolije i dijelova Sibira, poznate su po svojim ekstremno hladnim zimama, ali baktrijske deve su adaptirane na takve uvjete, što ih čini pogodnim za život u tim područjima. Međutim, njihova prisutnost u Sibiru može varirati ovisno o lokalnim uvjetima i tradicijama uzgoja deva u tom području.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x