(VIDEO) Kako je britanski vojnik pomogao Stefanu koji je rođen s teškim deformitetom lica

Podijelite ovaj članak:

Stefan Savić iz Bosne i Hercegovine rođen je s teškim deformitetom nosa, zbog čega nije mogao normalno ni da diše ni da vidi. Ali danas, zahvaljujući bivšem britanskom vojniku Vejnu Ingramu, konačno ima novi život.

Naime, Ingram je 2003. godine bio u mirovnoj misiji u BiH, gde je za vreme redovne patrole upoznao tada trogodišnjeg dečaka s velikim fizičkim poremećajima. Mali Stefan odmah mu je prirastao za srce i vojnik je obećao da će mu pomoći. Davno dato obećanje ispunio je u potpunosti. Tokom 13 godina Ingram je sakupio više od 165.000 eura za pet Stefanovih teških i komplikovanih operacija u bolnicama u Velikoj Britaniji. Završna operacija je urađena 2016. godine, a Stefan i Vejn Ingram i dalje održavaju kontakt. Stefan danas svira klavir.

  • Stefan je rođen s rijetkom facijalnim deformitetom, odnosno s „viškom“ kostiju umjesto nosa. To je urušavalo njegovu lobanju i guralo oči toliko da je mališan jedva gledao. Čim sam upoznao malog Stefana, ali i njegove roditelja Miloša i Slavu, znao sam da moram nešto da učinim kako bih im pomogao – kaže za britanski Mejlonlajn Ingram, koji je i sam otac četvoro dece.

On je istakao da je ovo misija njegovog života i da mu je drago što je uspio da pomogne dečaku.

  • Ljudi kažu da sam promenio Stefanov život, ali ja bih rekao da sam promijenio svoj život. On je zaista nevjerovatna osoba. Raste u porodici punoj ljubavi. To je za mene bilo veliko iskustvo i stekao sam ogromnog prijatelja – dodao je on.

Za kraj je imao poruku za sve.

  • Kupite neku hranu beskućniku, ako ga vidite na ulici. Samo pokušajte da ne prođete pored njega, najlakše je proći. Pokušajte da pomognete koliko god para da imate – zaključio je Ingram.
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x