(VIDEO) Kako je Hadžibajrić prijetio zakupcima dok je bio na vlasti

Video zapis otkriva svu prepotentnost, sada već bivšeg načelnika sarajevske općine Stari Grad.

Ne tako davno, 2017. godine Ibrahim Hadžibajrić se kao načelnik Općine Stari Grad našao u žiži interesovanja javnosti kada je iz poslovnog prostora gdje se tada, a i danas nalazi ugostiteljski objekat “Tesla Pub” pokušao izbaciti zakupca i poznatog bh-a MMA borca Denisa Stojnića.

Stojnić je sa svojim advokatskim timom tada ovu pravnu bitku dobio i potvrdio da Tesla Pub nema nevedeni broj kvadratni metara.

Slične sudbinu nisu imali neki drugi zakupci poslovnih prostora i radnji na području Općine Stari Grad, čije su radnje “preko noći” otimane i davane nekim Hadžibajrićevim “jaranima”.

Općina Stari Grad je tada po direktivi načelnika Ibrahima Hadžibajrića “slučajno” pogrešno izmjerila i fakturisala skoro duplo više kvadrata Stojniću i po tom osnovu počela akumulirati sporni dug zbog kojeg su u konačnici namjeravali iz ovog poslovnog prostora izbaciti Stojnića.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je u maju optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa. On je također zajedno sa Elmedinom Karišikom, Seidom Hadžibajrićem i Almom Destanović uhapšen u akciji Start, a sumnjiče se za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

Na jučerašnjem referendumu je Ibrahim Hadžibajrić smijenjen sa pozicije načelnika Općine Stari Grad na kojoj je bio od 2008. godine. Od ukupno 46 biračkih mjesta, “za” je glasalo 77,61 posto birača, a “protiv” je bilo 21,68 posto birača stoga se referendum smatra uspjelim.

Nakon što je smijenjen sad već bivši načelnik općine Stari Grad, na zgradi općine zapaljen je vatromet kako bi se proslavila njegova smjena. 

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x