(VIDEO) Ovako Tešanj dočekuje svog hafiza koji je osvojio 4. mjesto na takmičenju za hifz, učenje i tumačenje Kur'ana u Mekki

Podijelite ovaj članak:

Hafiz Mustafa Sinanović osvojio je četvrto mjesto na 43. međunarodnom takmičenju Kralj Abdulaziz za hifz, učenje i tumačenje Kur'ana u Mekki.

Ovo takmičenje je okupilo 166 takmičara iz 117 zemalja svijeta koji su se takmičili u 5 kategorija, a svečano proglašenje pobjednika takmičenja održano je u srijedu 6. septembra 2023. godine u Velikoj džamiji.

Tom prilikom je princ Badr bin Sultan bin Abdulaziz, zamjenik guvernera Mekke, dodijelio vrijedne nagrade pobjednicima takmičenja u prisustvu ministra za islamske poslove KSA šeika dr. Abdul-Latifa bin Abdulaziza Al-Sheika, generalnog predsjednika Ureda za poslove Velike džamije i Poslanikove džamije, šejha dr. Abdulrahman bin Abdulaziz Al-Sudaisa, te brojnih predstavnika uleme i stručnjaka u oblasti učenja Kur'ana.

Mustafa Sinanović (sin Nurije i Tehvide) rođen u Tešnju 2003. godine. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu kao učenik generacije. Hifz je učio pred muhafizzom hafizom Ahmed-ef. Bukvićem, a titulu hafiza je pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice stekao januaru 2020. godine.

Ovo prestižno takmičenje okuplja hafize iz cijelog svijeta, a osvajanje četvrtog mjesta je zaista veliki rezultat. Tešanj je prepoznao i ovako je dočekao svog hafiza na kojeg je mnogo ponosan:

Senad Topcagic, Facebook
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x