(VIDEO) Pogledajte šta je Sarajlija uradio u Zari u Oslu

Podijelite ovaj članak:

Na društvenoj mreži TikTok objavljen je video na kojem se vidi kako je muškarac ušao u Zaru u centru Osla i ogrnuo lutku crnobijelom maramom i zastavom Palestine.

Video je, kako se navodi u opisu, snimljen u glavnom gradu Norveške, Oslu, a kako navodi autor videa, muškarac je navodno porijeklom iz Sarajeva. On je, kako se može vidjeti na videu, ušao u radnju Zare, izvadio iz ruksaka crno-bijelu maramu, koja je simbol Palestine, i zavezao je na glavi bijele lutke u izlogu.

Kasnije je izvadio i zastavu Palestine i ogrnuo je lutku s njom.

Podsjećamo, Zara se suočava sa bojkotom širom svijeta zbog kontroverznih fotografija koje je objavila predstavljajući novu kolekciju. Na njima su modeli držale lutke koje podsjećaju na tijela, a na pojedinim fotografijama poderana tapeta je podsjećala na mapu Palestine.

Nakon brojnih kritika Zara je obrisala objavu, a ljudi koji podržavaju Palestinu širom svijeta pozvali su na bojkot ovog brenda. U jednoj od radnji Zare u SAD-u prije nekoliko dana oko deset žena je ušlo u radnju ogrnute palestinskim zastavama i crnobijelim maramama, a koji su u rukama držale male lutke zamotane u bijelu tkaninu.

@emirapendek2

ovo je Oslo Norveska!!! Nije Sarajevo mladic je iz Sarajeva!!!!!

♬ original sound – emira

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x