(VIDEO) Zlatan je od nostalgije napravio dobar biznis u Švedskoj

Vlasnik tvrtke Plivit Trade u Švedskoj Zlatan Golalić dobar je primjer kako se i od nostalgije može napraviti dobar biznis.

U želji da zadovolji potrebe naših ljudi za prehrambenim artiklima iz domovine, Golalić ih je počeo uvoziti, a kasnije i proizvoditi za područje Skandinavije. Tako je otvoreno dosta radnih mjesta u nekoliko evropskih zemalja, ali i promovisan dio naše kulture.

– Kroz posao sve te aktivnosti čovjek je puno više u kontaktu sa Šveđanima nego s našim ljudima, tako da je to normalna posljedica da se možda više vremena provodi s njima nego s našim ljudima, ali to svakako pokušavamo u familiji nadoknaditi čestim i dužim boravcima u domovini. Ono što me posebno raduje, da naša djeca koja su rođena ovdje s oduševljenjem uvijek putuju u Bosnu i Hercegovinu, prihvatajući sve ono što je bila naša tradicija prije ratnih dešavanja, tako da je čovjeku možda srce puno kada vidi da se djeca kupaju i voze čamce, sve ono što je zaista naš identitet i naša kultura dolje, naglasio je Golalić, otkrivši još neke zanimljivosti koje možete pogledati u videoprilogu…

MojaBiH

Nema poruka za prikaz