Vlada Hrvatske odbila zamolnicu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine

Podijelite ovaj članak:

Nakon detaljne analize Vlada je donijela zaključak da se odbije zamolnica Tužiteljstva BiH u kojoj se hrvatske generale iz operacije Bljesak povezuje s navodnim ratnim zločinom, izvijestio je danas premijer Andrej Plenković nakon sastanka s ratnim zapovjednicima. 

“Ministarstvo pravosuđa nam je dostavilo izvješće, stručnjaci su proučili svu dokumentaciju i na temelju vrlo detaljne analize smo kao Vlada odlučili da donesemo zaključak kojim ćemo naložiti Ministarstvu pravosuđa da odbije zamolnicu koja je pristigla iz BiH”,  rekao je Plenković na konferenciji za novinare u Banskim dvorima.

Smatraju da dostavljena dokumentacija ne daje nikakvu osnovu za postupanje pravosudnih tijela u Hrvatskoj. O toj odluci danas su obavijestili ratne zapovjednike koji su suglasni s takvim postupanjem Vlade, dodao je.

Još jednom je istaknuo da su Domovinski rat, VRO “Bljesak” i “Oluja” temelji slobode i suvremene hrvatske države.

Zamolnicu su odlučili odbiti na temelju Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći i na temelju Sporazuma o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima između RH i BiH, na temelju načela zaštite nacionalnih, državnih, bitnih interesa RH. 

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x