Vlada i Parlament Kanade uručili priznanje BH dijaspori u toj zemlji

Povodom 31. godišnjice od nezavisnosti Bosne i Hercegovine ministrica u Vladi Kanade zadužena za ekonomski razvoj i dugogodišnja članica Parlamenta Kanade Filomena Tassi odala priznanje bosanskohercegovačkoj dijaspori u Hamiltonu i Kanadi za njen dugogodišnji doprinos očuvanju i jačanju kanadskog Kulturnog mozaika i kanadskog društva i države.

Bosanskohercegovačka dijaspora je uspostavila odličnu saradnju sa svim nivoima vlasti u Kanadi, lokalnom, provincijskom i federalnom nivou. Zahvaljujući tome Kanada je prepoznala značaj bosanskohercegovačkih vrijednosti. Imajući to u vidu Kanada od priznanja nezavisnosti podržava suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet i politički subjektivitet Bosne i Hercegovine.

Kanada je država koja priznaje genocid u Srebrenici, osuđuje negatore genocida i glorifikatore presuđenih ratnih zločinaca.

Kanada podržava bosanskohercegovačke državne praznike.

Bosanskohercegovačka dijaspora u Kanadi će nastavati borbu za potpunu nezavisnost, suverenost i slobodu države Bosne i Hercegovine. Mi skupo plačenu slobodu države Bosne i Hercegovine nikada nećemo prepustiti dobrovoljno.

U potpunosti se identificiramo sa Bosnom i Hercegovinom jer znamo kakvu Bosnu i Hercegovinu hoćemo. Slobodnu i demokratsku, zemlju jednakih ljudi, zemlju reda i ljudskih prava, piše u saopćenju Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Bošnjaci.net

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x