Vlasnik Violete planira akviziciju kompanije iz Zapadne Evrope

Podijelite ovaj članak:

Vlasnik Violete i Laste govorio je o planovima za 2022. godinu. Između ostalog kazao je kako planira akviziciju jedne proizvodne kompanije u Zapadnoj Europi. Nije naveo o kojoj kompaniji se radi ali ovo pokazuje da hercegovački poduzetnik ima globalne ambicije.

Grupacija Violeta do sad se bavila proizvodnjom higijenskih potrepština, tekućeg programa i distribucijom poznatih svjetskih brendova.

Kao i prethodnih godina, nastavljamo istraživati tržište i ulagati u razvoj novih proizvoda te unaprijediti postojeći asortiman.

Također, finaliziramo ulaganje u prehrambenu industriju u Čapljini. Tvornica Lasta već je krenula s radom, proizvodnja je u tijeku. Zahtjevi su visoki i sve mora biti spremno kako bi izašlo na tržište početkom 2022. godine – kazao je Ćorluka za Business magazine.

Svi Lasta proizvodi će biti finalni kad se potvrdi visoki standard kvalitete koji Violeta već ima, najavio je.

– U ovoj situaciji smo vidjeli da je domaća proizvodnja hrane jako bitna te nam je cilj zadovoljiti domaće tržište svojom cjelokupnom ponudom. Osim ulaganja u proizvodnju hrane, u pripremi su i neke druge investicije u proizvodnju koje bi ojačale našu konkurentnost na tržištu. Također, u pregovorima smo oko akvizicije jedne proizvodne firme u zapadnoj Europi – kazao je Ćorluka.

Ulaganje vrijedno dvadeset milijuna eura

Podsjetimo, ranije prošle godine Ćorluka je najavio novu investiciju upravo u proizvodnju. Tada je kazao da je riječ o ulaganju vrijednom oko dvadeset milijuna eura.

– Što se tiče novih investicija trenutno smo u finalnoj fazi istraživanja za jedno novo ulaganje. Točnije, radi se o srodnoj djelatnosti, također proizvodnji. Vrijednost investicije je oko dvadeset milijuna eura i u ovom trenutku je to sve što možemo reći, uskoro će se znati i više o tome – kazao je Ćorluka ranije.

Inače, Violeta grupa u prošloj godini je ostvarila prihod iznad 300 miliona maraka, broji oko 1200 zaposlenih, a preko 50 posto ukupne proizvodnje proizvoda prodaje van tržišta Bosne i Hercegovine.

Niz akvizicija

Ćorluka je proteklih godina realizirao niz investicija a među njima su kupovina hotela Hrvatska u Baškoj vodi, kupovina hotela u Grudama na čijem mjestu se planira gradnja shopping centra s hotelom te preuzimanje čapljinske Laste čije pogone je Violeta oživjela.

Manager.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x