Vlast u Sarajevu sutra smjenjuje skupštine tri javna preduzeća

Podijelite ovaj članak:
U Skupštini preduzeća Tržnice-pijace bit će razriješeni Kemal Džabija (predsjednik), Dženana Remić i Muris Redžić (članovi). Umjesto njih, na pozicije vršitelja dužnosti zakonodavna vlast imenovati će Adnana Jašarevića (predsjednik), Jusufa Lošića i Zlatka Đulića (članovi).

Na dnevnom redu sjednice Skupštine KS nalazi se i Prijedlog odluke o potvrđivanju razrješenja predsjednika i članova Skupštine Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Sarajevogas d.o.o. Sarajevo. Riječ je o razrješenju Imera Poračanina (predsjednik), Envera Išerića i Elvira Redžića (članova).

Vlada KS predložila je da se u Skupštinu preduzeća Sarajevogas imenuju vršitelji dužnosti Dragan Duvnjak (predsjednik), Esmir Hajdarpašić i Jasmin Muminović (članovi).

Skupština KS će u Skupštini preduzeća Toplane-Sarajevo razriješiti Muamera Hadžovića (predsjednik), Zajima Aljičevića i Rahmija Hodžić (članovi). Na njihova mjesta, u svojstvu vršitelja dužnosti, bit će imenovani Amra Šabanović (predsjednica), Zajim Hrvat (član), ali i bivši predsjednik skupštine ovog preduzeća Muamer Hadžović (član).

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x