Voćari ogorčeni: Javite im da je otkupna cijena trešnje 3.5 KM

Podijelite ovaj članak:

Danijela Džakula, mlada djevojka koja je nakon smrti oca preuzela i uspješno u Stocu vodi porodično gazdinstvo “Džakula”, izrevoltirana komentarima kako su trešnje skupe, uputila je komentar koji mi prenosimo u cjelosti:

“Imam jednu molbu za vas. Ako neko od vas poznaje likove koji na portalima pišu naslove ” Cijena kilograma trešnje 12 KM”. I ako neko od vas poznaje one sa ograničenim intelektom i nažalost neograničenim internetom, koji bace po trista komada komentara tipa: “Dabogda im sve istrunulo; Bojkot kupovine domaćih proizvoda; To je sve otrovno; Dabogda ovo i dabogda ono…”. I to sve radi cijene. Javite im da je otkupna cijena trešnje prema proizvođaču 3.5 KM.I recite im da nas nemaju potrebu proklinjati jer smo već odavno prokleti.

A nema potrebe ni za ovim dabogda im istrunulo sve. Jer istrunulo je lani skoro pa sve. Ima i onih sretnika koji trešnju prodaju za Hrvatsku po otkupnoj cijeni od 5 KM. Ta ista se u Hrvatskoj po maloprodajama prodaje za 12 eura. I ne bih ja majke mi vas zamarala ovim. Napisala bih sve u komentaru.

Ali spriječilo me nešto. U najodvratnijem napisanom komentaru ispod teksta lik je napisao da sumLJa. Vjerujte mi da mogu razgovarati sa onim koji nezna, nemože, ne će, sa onim koji je ne bitan, sa onima kojima trešnja nije ljepa a i sa onima koji je nazivaju lijepoticom. Ali sa ovima koji sumLJaju ne mogu. Ne mogu i gotovo.

Kad vidim riječ sumLJa moja želja za bilo kakvim razgovorom prestaje momentalno. Još kad vidim da je lik u odijelu. I da ga je stranka postavila da nam sudbinu kroji.Počnem da sumLJam u to da će ova jadna država opstati. Toliko”, poručila je vrijedna Danijela.

Senzor.ba još jednom poziva na kupovinu domaćih proizvoda, od lokalnih proizvođača, a poljoprivrednicima želi dobar rod i otkupne cijene sa kojima će biti zadovoljni.

(Senzor.ba)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x