Volkswagen radnicima isplatio rekordne premije

Uprkos problemima kroz koje prolazi, automobilska kompanija Volkswagen isplatila je svojim radnicima rekordnu premiju za prošlu godinu od 4.750 eura.Više od 100.000 zaposlenih u VW-u dobit će najvišu premiju od 2015, kad je koncern, zbog manipulacije dizelskim motorima, pao u krizu."Godina 2018. bila je vrlo teška za radnike Volkswagena. Skraćeno radno vrijeme i odustajanje od nekih proizvodnih programa počivali su na greškama uprave. Radnici su ti koji su stvari doveli u red i zato je red da budu i nagrađeni", napisao je šef Radničkog vijeća Bernd Osterloh za interni fabrički list, prenosi Hina.Volkswagen čekaju brojne privatne tužbePremija od 4750 eura relativno je niska u usporedbi s rekordnom 2012., kada su radnici dobili godišnju premiju od 7000 eura, ali je povećanje premije u odnosu na prethodne dvije godine signal da se koncern oporavlja od krize uzrokovane skandalom oko manipulacije količine ispušnih plinova kod modela s dizelskim motorom.U Njemačkoj i SAD-u kompanija je suočena s brojnim privatnim tužbama vezanima uz situaciju u kojoj su motori Volkswagenovih vozila pokazivali na testovima povoljnije rezultate emitiranja opasnih ispušnih plinova od stvarnih.Uprkos problemima kroz koje prolazi, automobilska kompanija Volkswagen isplatila je svojim radnicima rekordnu premiju za prošlu godinu od 4.750 eura.

Više od 100.000 zaposlenih u VW-u dobit će najvišu premiju od 2015, kad je koncern, zbog manipulacije dizelskim motorima, pao u krizu.

“Godina 2018. bila je vrlo teška za radnike Volkswagena. Skraćeno radno vrijeme i odustajanje od nekih proizvodnih programa počivali su na greškama uprave. Radnici su ti koji su stvari doveli u red i zato je red da budu i nagrađeni”, napisao je šef Radničkog vijeća Bernd Osterloh za interni fabrički list, prenosi Hina.

Volkswagen čekaju brojne privatne tužbe

Premija od 4750 eura relativno je niska u usporedbi s rekordnom 2012., kada su radnici dobili godišnju premiju od 7000 eura, ali je povećanje premije u odnosu na prethodne dvije godine signal da se koncern oporavlja od krize uzrokovane skandalom oko manipulacije količine ispušnih plinova kod modela s dizelskim motorom.

U Njemačkoj i SAD-u kompanija je suočena s brojnim privatnim tužbama vezanima uz situaciju u kojoj su motori Volkswagenovih vozila pokazivali na testovima povoljnije rezultate emitiranja opasnih ispušnih plinova od stvarnih.
Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x