Vrijeme kad svaka šuša drži javne lekcije uglednim profesorima

Podijelite ovaj članak:

Svijet u kojem živimo nije bio gori od postanka. Jedino bi se možda Japan mogao izdvojiti i odati mu priznanje za moralne vrijednosti. Tamo se caru svako mora pokloniti, osim učitelja!

Kod nas su društvene mreže omogućile polupismenim urednicima portala da javno vrijeđaju čak i univerzitetske profesore i drže im lekcije. Hajde da se radi o nekom profesoru s kupljenom diplomom, ali kad udare na ove najuglednije među nama, onda to boli svakog istinoljubivog čovjeka.

Prof.dr. Zlatan Begić je primjer profesora, vrlo angažiranog u svom pozivu, ali društveno aktivan. Bez straha i uvijanja komentariše društvena zbivanja i drži svima javno lekcije iz međunarodnog prava, politike, ljudskih prava…

Nakon šmitovanja Izbornog zakona u većem BH entitetu, on je jedini bez uvijanja pred kamerama rekao nešto što treba uklesati u kamen, parafraziram ga:

– Gdje god u BiH treba musliman sam da odlučuju, tu su doveli jednog hrišćanina i jednog kršćanina. Prvi, da mu drži ruke svezane, a drugi da mu zatvori usta, ako i onako svezan htjedne progovoriti!

Veću istinu niko nije rekao na ovu temu. Zato je postao meta neprijatelja države svih vjera, boja i rasa. Danas je dospio na naslovnicu dnevne doze kanalizacije Avaza, gdje mu je jedan lik posvetio komentar dana, s vrlo uvredljivim naslovom, a nastavio je još gore. Nazvao ga je “Komšićev Mulahusić” što bi trebalo da označi uglednog profesora za nekog ko u ime Komšića napada neistomišljenike fotomontažama i izmišljotinama kojima bi se Gebels divio.

Naime, to radi nakav Jasmin Mulahusić, neugledan i potpuno nepismen lik, koji živi negdje u Luksemburgu, a misli da tako pomaže Bakira i SDA. Koliko mu je pomogao vidi se u kakvoj je situaciji i Bakir i stranka, ali je baš odvrato uporediti uvaženog profesora s njim.

Zna se da Avaz odavno ne bira sredstva u borbi protiv svakog ko se zamjerio vlasniku tog lista, ali ovo je previše, ako je i od njih. Neću ulaziti u to s čim se je mogao jedan profesor iz Tuzle zamjeriti tajkunu u Sarajevu, koji nikad nije ni  prošao pored nekog univerziteta, ali moram stati u odbranu čovjeka koji je hrabro stao na crtu svim neprijateljima BiH!

Generacije studenata koje prođu školovanje s ovakvim profesorom, ponijet će osim znanja u struci i odgoj, kako se voli i brani domovina, a to je jednako važno kao i znanje u struci!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x