Vučić: Još jedna zemlja povlači priznanje Kosova

Podijelite ovaj članak:

Aleksandar Vučić sudjeluje na 59. Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji. Tijekom današnjeg dana je obavio niz bilateralnih susreta sa svjetskim dužnosnicima, uključujući britanskog ministra vanjskih poslova Jamesa Cleverlyja, grčkog premijera Kyriakosa Mitsotakisa te visokog predstavnika Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Josepa Borrella, piše Telegraf.

Srpski čelnik je odradio i sastanke s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, njemačkim kancelarom Olafom Scholz i američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom. Nakon sastanka se obratio medijima i poručio kako su sastanci bili dobri i vrlo važni. 

“Dogovor je da se pričeka desetak dana”

“Ključna tema u gotovo svim razgovorima bio je razgovor s Prištinom”, rekao je Vučić i dodao da misli kako je dobro zastupao interese Srbije. Novinari su mu postavili pitanje o “dobroj vijesti” koju je najavio da će uskoro objaviti.

Odgovorio je kako su u posjedu note kojom još jedna zemlja povlači priznanje Kosova, ali je istaknuo kako ne smije reći o kojoj se državi radi jer je dogovor da se službena objava pričeka desetak dana. 

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x