Vučić: Rekli su mi – najavi sankcije Rusiji i neće biti sankcija Vulinu

Podijelite ovaj članak:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa predsjednikom Turske Tajipom Redžepom Erdoganom razgovarao o isporuci bajraktara Prištini jer je sve to, kako je rekao, protiv Međunarodnog javnog prava. 

“Protiv Rezolucije 1244, to znaju i ljudi u NATO to znaju i Amerikanci u NATO, to zna i Stoltenberg to znaju svi. Ne sme da postoji ni tzv. kosovska vojska ni bilo šta. Razgovarao sam sa Erdoganom, rekao je da će uskoro doći u Srbiju i kada bude došao onda ćemo nastaviti da razgovaramo”, rekao je Vučić gostujući na TV Prva. 

Turska je regionalna velesila, rekao je Vučić, Srbija je mala, ali se drži Međunarnodnog javnog prava i držaće se i Ustava Srbije i međunarodno javno – pravnih normi. 

“Tako da, svako svoj posao, što bi rekao naš narod”, rekao je Vučić.

Rekli su mi – najavi sankcije Rusiji i neće biti sankcija Vulinu

– Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veče prije uvođenja sankcija Aleksandru Vulinu od jednog zvaničnika dobio najeksplicitniji savjet da se to neće desiti ako barem najavi sankcije Rusiji. 

“Da sam veče pre nego što je (američko Ministarstvo finansija) donelo sankcije Aleksandru Vulinu, ne zvanično uveo sankcije već samo ih najavio, ili napomenuo da će biti promena u politici, kako mi je rečeno, sankcija Vulinu ne bi bilo, a ja sam ćutao”, rekao je predsednik Srbije gostujući na Prvoj TV.

Na pitanje od kog zvaničnika je dobio takav savjet, Vučićje rekao da se to ne govori. 

“Najeksplicitnije, najjednostavnije tako mi je rečeno, ćutao sam”, rekao je predsednik.

“I nemam problem sa tim, moja politika se neće rukovoditi time, Aleksandar Vulin je korektan čovek, ali da je država u opasnosti, rekao bih mu da podnese ostavku”, rekao je predsednik. 

Dodao je da neće da bilo koji pojedinac bude ispred politike države, a da li će država biti u nekom trenutku ugrožena pa ćemo, kako kaže, morati da mijenjamo politiku, to, rekao je, ne zna.

(Tanjug) 

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x