Vučić ugostio srpsku djecu iz regiona i poručio im: Ovdje ste svoji na svome

“Velika hvala što se ovde u Predsedništvu Srbije, ovde niste gosti. Kada god ste u Beogradu i Srbiji niste gosti, već ste svoji na svome. Uvek će vas dočekivati raširenih ruku. Pozivam vas da uvek i što češće dolazite u Beograd, da uvek znate da smo mi Srbi jedan narod, ma gde živeli u ma kojem delu sveta i da ono što je za nas najvažnije, čuvamo svoj jezik, pismo, kulturu, da brinemo jedni o drugima i da vodimo računa o našoj budućnosti”, poručio je predsjednik djeci.

On je konstatovao da najviše djece ima iz Vukovara, Bobote, Borova, Trpinje, Negosavaca, nešto dece iz Drvara, Postojne, Kopra.

“Moja jedina molba za vas je da se igrate i učite, da naučite čirilično pismo uz sva druga pisma i da volite svoju Srbiju, a mi ćemo da gledamo da, koliko god možemo, uvek pomognemo i da budemo uz vas, onoliko koliko ste vi i vaši roditelji uvek uz vašu Srbiju, a rekao bih da mi ne možemo da zamislimo veću ljubav”, rekao je predsednik.

On je dodao da se u selu njegovog oca govorilo: “Nikada oni u Srbiji ne mogu da razumeju koliko je Srbija voljena od nas preko Drine i Dunava”. 

“Oni bi se uveče sakupljali na mostu na reci Porečnici, a ja sam bio jedini iz Beograda koji je došao tu i onda vidite kolika je njihova ljubav prema našoj Srbiji i beskrajno sam srećan što vas ovde vidim”, istakao je Vučić.

Vučić je rekao da zna da su mnogo toga u Beogradu obišli i pitao djecu šta im se najviše svidjelo, na šta su oni odgovorili da je to Hram Svetog Save.

“Hram je stvarno prelep, verovatno najlepši i to ne samo pravoslavni hram u svetu, sa onim mozaikom koji je napravljen najlepši je pravoslavni hram. Obišli ste sve i na Kalemegdanu i imali ste šta da vidite”, konstatovao je Vučić.

On je poželio da se sljedeći put sa djecom nađe na nekom drugom mjestu, a ne u Predsjedništvu, i da zajedno sa njima obilazi i pokazuje im Beograd. 

“Sledeći put ću ja da pođem na neku turu sa vama i da vam objasnim kako je bilo nekada, ali smo imali velike snove i te snove počeli da ostvarujemo u nadi da ćete vi velike snove da ostvarite  baš na takav način. Da izgradite i zemlje iz kojih dolazite, ali da izgradite i kulturu srpskog naroda i da jednog dana izgradite i Srbiju u svakom smislu. Hvala vam i dobrodošli u svoju kuću, dobro došli u Srbiju”, zaključio je Vučić.

Vučić je djeci uručio poklone, a ona njemu uramljeni crtež djece – cvijeća (djeca kao cvijeće) i plakat sa otiscima ruku na kome su se zahvalili na prijemu.

 “Hvala na svemu dragi predsedniče”, piše na plakatu kao i odakle su djeca.

(Tanjug)

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x