“Wings for life” u gradu na Neretvi: Mostarci trčali za one koji to ne mogu

Humanitarna utrka “Wings for Life World Run” čiji je glavni cilj skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanje lijeka, održava se danas na prostoru kampusa Sveučilišta u Mostaru (SUM) gdje je okupila preko 140 trkača.
Koordinator “Wings for Life World Run” utrke u Mostaru Grgur Ćorić kazao je kako Mostar već drugu godinu zaredom sudjeluje na ovom globalnom humanitarnom događaju.

– Svojim sudjelovanjem na ovoj utrci skupljamo donacije za paraplegičare i za istraživanja bolesti leđne moždine. Ove godine u Mostaru imamo preko 140 trkača, a na to smo posebno ponosni jer smo na području Balkana, što se tiče broja sudionika na drugom mjestu, odmah iza Zadra – naveo je Ćorić.

Ove godine je, navodi Ćorić, u utrku uključena i Udruga paraplegičara u Mostaru, a tu su također i HKK Zrinjski, Škola trčanja Sanus Motus iz Mostara, Ragbi klub Herceg, studenti sa Sveučilišta u Mostaru te brojni trkači i rekreativci.

Jedan od sudionika ovog događaja Marko Kožul kazao je kako se na ovoj utrci sudionici ne natječu jedni protiv drugih.

– Nas preko aplikacije pokušava sustići virtualni automobil koji kreće pola sata nakon našeg starta i zatim postupno ubrzava. Koga automobil sustigne, taj ispada iz utrke i mi praktički bježimo od finiša, a tko istrči najviše kilometara taj je “pobjednik” – kazao je Kožul.

Ovaj globalni dobrotvorni događaj organizirali su SUM i Studentski zbor SUM-a u suradnji s Red Bullom.

Nema poruka za prikaz