Zašto je Hamas najbolji (ne)prijatelj Izraela?

Podijelite ovaj članak:

Nakon napada Hamasa na Izrael, krenule su pripreme za višestoljetni san židova o “svetoj zemlji”, na kojoj neće biti nikog osim njih. Oni su za taj svoj san prepravljali svete knjige i odavno pokazali da im ništa nije sveto, kako bi ostvarili svoj cilj.
Trenutno su im meta muslimani, ali ko je čitao njihovu knjigu “Talmud”, zna da oni mrze kršćane i hrišćane više nego muslimane i da će na kraju doći na red i ovi, ali im je sad važnije ukloniti daleko mnogobrojnije muslimane.
U ostvarenju tog sna pomogao im je Hamas sa ovim besmislenim napadima, koji su po mnogima izazvani opravdanim revoltom zbog terora kojeg trpe Palestinci već preko sedamdeset godina, ali je po mnogim procjenama Izrael pomogao Hamasu da to uradi.
Kad se analizira taj napad, prvo što treba isključiti je to da je ovo iznenadilo Mosad, njihovu obavještajnu agenciju.
– Svi koji imalo znaju o Mosadu i resursima koji su mu na raspolaganju (svi važniji mediji u svijetu, sateliti, saradnici…), posve su sigurni da Izrael nije sa ovim bio “iznenađen”. Možda je bio iznenađen brojem žrtava na svojoj strani, jer su možda računali s manjim brojem, ali da nisu znali za napad to niko pametan ne može vjerovati.
Hamas je ispalio nekoliko hiljada raketa prema Izraelu.
– Otkud hiljade raketa i sistem za lansiranje u zatvorenom logoru, kojeg Izrael kontroliše sa zemlje i iz zraka? Ma dajte molim vas, rekao bi Komšić, oni preko satelita mogu pratiti kako salata raste u pojasu Gaze i izbrojiti koke nosilje, a da ne mogu uočiti pripreme za tako velik napad.
– Zašto bi Hamas snimao scene ubijanja koje će izazvati revolt cijelog svijeta, a zna da u vojnom okršaju s Izraelom nema nikakve šanse i da mu ostavljaju u nemilost svoje porodice i par miliona sunarodnjaka?
– Zašto se ovaj napad desio u vrijeme kad su milioni Izraelaca bili na ulicama i protestvovali protiv Vlade Izraela? Neki od zahtjeva demonstranata su bili dobri za Palestince, gdje je logika da ih Hamas prekida ovim napadom?
– Kako to da Izrael zna ko je vođa Hamasa, Ismail Hanije, i da im je on nadohvat ruke, a živ i zdrav trabunja da su “na pragu pobjede”?! Vjeruje li neko da ga ne bi mogli naći na mjesecu i ubiti, kad im on ne bi trebao?
Ima tu još mnoštvo logičkih pitanja, ali je dovoljno i ovih nekoliko da se potvrdi teza iz naslova, a događaji koji slijede to će potvrditi. Za osvetu zbog napada Izrael je mobilizirao dodatnih 360 000 vojnika, uz najbolje naoružanu vojsku na svijetu to je dovoljno da se obračuna sa NATO, a da im ne bi zafalilo oružja brinu se amerikanci, a pa i druge zapadne marionetske vlade.
U idućim danima, mjesecima, a možda i godinama, svako granatiranje Gaze, izgladnjivanje i svakakvo maltretiranje Palestinaca, bit će pravdano borbom protiv Hamasa, koji već danas de fakto ne postoji.
Vrlo je mogući scenario da neke “pripadnike Hamasa” nađu u džamiji Al-aksa i tako opravdaju potpunu okupaciju Jerusalema, a da bi zauzeli Gazu u ovoj fazi bi bilo previše mrtvih i za licemjernu savjest zapada, pa će je samo nastaviti izgladnjivati. Obustavit će im nabavu nafte, lijekova i ostalih esencijalnih namirnica, pa će iz pojasa Gaze krenuti masovno iseljavanje.
Svakom ko im bude pokušao pomoći bit će prepreka onaj američki nosač aviona, i najbolje naoružana vojska na svijetu, kojoj ništa nije sveto!
Sve navedeno je razmišljanje naglas autora i ne mora značiti da će se desiti, ali sve ide u tom pravcu.
Autor bi volio da ne bude u pravu!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x