Zašto sad odjednom Izrael i SAD umjesto o ratu pričaju o miru?

Podijelite ovaj članak:

Američko-izraelska propagandna mašineraija je krenula u priču o tome šta će biti s Palestinom nakon što se sruši u Gazi i posljednja kuća, a tad oni što nisu pobjegli na vrijeme budu mrtvi pod ruševinama, kako bi amortizirala nezadovoljstvo u svijetu zbog ubijanja jezivo velikog broja djece na tom području.
U tu svrhu američki šef diplomatije Entony Blinken obilazi arapske države i laže bez treptanja, da će Palestina tad biti država i pod upravom Palestinaca.
I da smo svi zaboravili kako je Izrael davne 1967 okupirao teritorije arapskih država i napore svih vladara svijeta da ih vrate, ko bi sa mozgom kao zrno graška vjerovao da ova razaranja i gnjev cijelog svijeta Izrael rizikuje kako bi napravio Palestinsku državu?
Cijeli svijet zna da se Izrael ne povlači nikad sa okupirane teritorije i da će sa ovom agresijom na Gazu samo priširiti svoje državne granice, ali niko tom Blinkenu ne daje do znanja da laže i niko ne pokušava da im pokvari pakleni plan.
Lider “Palestinske samouprave” Mahmud Abaz, sjedi u okupiranoj zapadnoj obali u Ramalahu i pravi se mrtav, sudjeluje u igrokazu i raduje se porazu mrskog političkog suparnika Hamasa, kojeg će mu Izraelci skloniti s puta.
S tim su se stekli svi uslovi da Gaza bude izbrisana sa lica zemlje i da je Izraelci – za sebe – obnove još “stariju i ljepšu” nego je bila, a idućih pedeset godina ćemo slušati zahtjeve demo(N)kratskog svijeta, da je vrate Palestincima!
Do tad će se Entony Blinken i njegove laži izgubiti u okeanu laži oko prava Palestinaca da žive tamo gdje su rođeni i bit će ovo sitne laži kad se usporede sa drugima!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x