Zašto u Sarajevu ima ulica Srđana Aleksića, a nema Izeta Nanića?

Podijelite ovaj članak:

Prije trideset godina, je ubijen švercer cigaretama i farmericama, Srđan Aleksić, koji je branio svog prodavača cigareta od konkurentskog klana. Prodavač je bio “Bošnjak”, Alen Glavović, pripadnik vojske tkz.rs. osuđene za genocid, pa se prosula priča da je on poginuo braneći Bošnjake i postao je već mit.

Isplivale su sve informacije i svjedočenja, koja pokazuju da je istina ovo što piše u uvodu. To će potvrditi i četnik koji je osuđen za ubistvo, ali Bošnjacima treba kao o glavu jedan pošten Srbin i ne propuštaju priliku po tom četniku daju imena ulica i tragova, da ga slave kao heroja, a komšije osuđene za genocid ispadaju kroz njegov lik pravedni borci za ljudska prava, jednostavno heroji

Mitomani su to jedva dočekali, a Bošnjaci takođe, pa nema bošnjačkog djeteta da nije čulo za “hrabrog srpskog vojnika”, koji je poginuo braneći Bošnjake, a za mnoge naše heroje ne znaju ni svi članovi njihovih porodica.

Zašto je Srđan u četničkoj uniformi poginuo “braneći Bošnjake”? Što jednostavno nije bio u Armiji BiH, kao i mnogi čestiti ljudi pravoslavne vjere?

Bošnjaci su već počeli ulicama i trgovima davati Srđanovo ime, a Srbi pitaju, gdje su Srđani kod Bošnjaka…Eto, ispašće će da smo se sami poubijali, oni koje Srđani nisu uspjeli spasiti.

I sad gledajte ovih dana, pola Bošnjaka će umjesto svoje slike staviti Srđanovu, a za dan pogibije Safeta Zajke i ne znaju kad je. Teško se nama sa nama! Mi smo pristali da Musatafa Busuladžić bude proglašen fašistom i da mu se oduzme ulica, samo zbog jednog pisma o lošem položaju Bošnjaka na Kavkazu, a dajemo ulice i slavimo pripadnika vojske osuđene za genocid!

A juče, obrijani četnik Nenad Nešić na mreži X objavljuje “tužnu priču” da je stanovao u Sarajevu u ulici Miloša Obilića, a da to najbolje svjedoči kako je Sarajevo bilo srpski grad. Uskoro će kao svjedočanstvo navoditi i ovaj ahmakluk Bošnjaka, koji nije viđen u svijetu!

Da je Srđan Aleksić srpski vojnik, saučesnik u genocidu, najbolji su svjedok priznanja koja dobija od (č)etniteta nastalog na genocidu. Mislite li da bi Milorad Dodik, koji daje ulice i škole živim ratnim zločincima, poput Radovana Karadžića, ikad dao priznanje nekom ko se borio protiv četnika, barem jedan dan?

Da je njegov otac Rade častan čovjek i da zna za kakvu ideju je poginuo njegov sin, odbio bi ta priznanja, ali ih rado prima i počasni je gost kod vlasti u rs.

I na kraju, rekacije Bošnjaka na ovaj tekst će pokazati koliki procenat budala ima među narodom koji je jedva preživio genocid. Osut će se vatra snjihove strane na naš portal koji iznosimo istinu!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x