Zastupnik protiv novih mjera: Smanjivanje brzine na glavnoj saobraćajnici na 50 km/h će samo paralizovati grad

Podijelite ovaj članak:

Albin Zuhrić, zastupnik Demokratske fronte u Skupštini Kantona Sarajevo na Facebooku je komentarisao set mjera koje je usvojila Vlada ovog kantona.

Vlada KS je na današnjoj vanrednoj sjednici donijela nove mjere koje podrazumijevaju veću policijsku aktivnost s ciljem obezbjeđivanja što veće sigurnosti u saobraćaju. Kako je rečeno, jedan dio će biti implementiran hitno, a jedan dio mjera dugoročno.

Zuhrić je ove mjere kritikovao.

“Nesreća se nije desila zato što je neko vozio propisanom brzinom i poštovao pravila koja imamo na snazi, nego baš suprotno. Smanjivanje brzine na glavnoj saobraćajnici na 50 km/h će samo paralizovati grad dodatno, a neki berberovici će i dalje voziti pijani, bez vozačke, duplo brže od ograničenja. Najava mjere vam je toliko iracionalna da pokazuje samo zbunjenost i strah u vrijeme krize.

Ostavite se populizma kojem pribjegavate u stanju panike, i rješavajte problem koji zaista imamo, da nemamo mogućnost oštro kažnjavati ljude poput Berberovića, zatvarati ih i naplaćivati im kazne koje će ih ostaviti bez imovine, napisao je Zuhrić.

Mjere su podsjećamo, donesene nakon tragične smrti Azre Spahić u sarajevskom naselju Marijin Dvor za čiju smrt se sumnjiči Armin Berberović, piše N1.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x