Zavidovićanin Besim nudi pomoć za transport tijela Novopazarca koji je život izgubio u Ukrajini

Besim Ibrić, vlasnik pogrebne firme “L-Bedr” sa sjedištem u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj, javio se Redakciji Sandžak Danas s dobronamjernom ponudom za pomoć u vezi transporta tragično poginulog Novopazarca Emraha Zornića. Emrah Zornić je izgubio život u nesreći u Ukrajini, a Besim Ibrić želi da svojim iskustvom i poznanstvima pomogne njegovoj porodici u ovim teškim trenucima.

Besim, čije pogrebno preduzeće ima dugogodišnje iskustvo u oblasti prevoza preminulih osoba, snažno je pogođen tragičnom smrću mladog Novopazarca. Besim je blizak sa sandžačkim narodom, a tokom svog životnog rada upoznao je mnogo ljudi iz Sandžaka. Zbog toga je tragedija koja je zadesila Emraha posebno ga je dirnula.

U poruci koju je poslao Redakciji Sandžak Danas, Besim je rekao: “Maxuz selam. Ako treba neka pomoć oko transporta, stavljam se na raspolaganje. Besim Ibrić.”

Kao vlasnik pogrebne firme sa sjedištem u Njemačkoj, Besim Ibrić je dobro upoznat sa svim mogućim međudržavnim papirološkim problemima koji mogu nastati pri transportu preminule osobe. Njegovo iskustvo i stručnost mogu biti od velike pomoći Emrahovoj porodici u organizaciji transporta i svega što je potrebno da bi se tijelo preminulog dostavilo na odredište.

Besim je je apelovao na sve ljude koji imaju bilo kakve kontakte u Ukrajini da mu se jave kako bi zajedno pronašli način da olakšaju transport tragično preminulog Emraha. Takođe, uputio je porodicu tragično stradalog mladića da mu se jave i pruže mu sve potrebne informacije o lokaciji i proceduri kako bi se moglo krenuti sa organizacijom transporta.

Svi oni koji žele da se jave i pruže podršku ili informacije u vezi sa transportom tragično poginulog Novopazarca Emraha Zornića mogu kontaktirati Besima na brojeve telefona: +38762200000; +4915737726453, kao i putem e-mail adrese: [email protected] ili putem Facebook stranice – “L-Bedr Pogrebne Usluge Bestattungsdienst”

Podsjećamo, Emrah je izgubio život u Ukrajini, dok je nesebično pružao pomoć ranjenicima i civilima tokom sukoba u ovoj zemlji zahvaćenoj ratom. Porodica i prijatelji su u šoku, jer niko ne zna kako je ovaj hrabri Novopazarac završio u Ukrajini, pisao je Sandžak Danas.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x