Završena potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali potok

Podijelite ovaj članak:

Nakon više sati za danas je obustavljena potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča, potvrđeno je za portalRadiosarajevo.ba iz Gorske službe spašavanja Žepče.

Kako nam je kazao dežurni GSS-a Žepče potraga za nesretnim mališanom kojeg je voda odnijela nakon što je upao u ovaj potok trebala bi biti nastavljena u narednim danima.

“Pretražili smo svaki centimetar te rijeke, nismo uspjeli pronaći dječaka. Nažalost danas više ništa ne možemo učiniti, sljedeći korak jeste pretraživanje rijeke Bosne. Trenutno to ne možemo uraditi zbog vodostaja i zamućenosti rijeke. Ali nadamo se skorijoj stabilizaciji vremenskih prilika, čim se to dogodi nastavljamo potragu u rijeci Bosni”, kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz GSS-a Žepče.

U akciju su u proteklim satima bili uključeni pripadnici GSS Žepče, Kantonalne uprave civilne zaštite, Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, te pripadnici Federalne uprave civilne zaštite.

https://www.facebook.com/portalbegovhan/videos/1096243500563061/

Podsjećamo, u mjestu Begov Han kod Žepča danas u 12 sati maloljetni dječak je pao u nabujali potok, pred očima svoje majke koja ga je pokušala spasiti.

radiosarajevo.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x