Zbog čega je Džumhur predao meč nakon 30-ak sekundi igre?

Podijelite ovaj članak:

Damir Džumhur danas je na turniru u Švedskoj upisao poraz nakon što je poslije 30-tak sekundi predao meč Filipu Mišoliću, a sada je poznat i razlog zašto se to dogodilo.

Džumhur je na zagrijavanju pred ovaj meč osjetio oštar bol u leđima što mu je onemogućavalo da uopšte stoji, a kamoli igra tenis na visokom nivou, no nije mogao predati meč bez da ga započne zbog jednog od pravila ATP-a.

Naime, teniseri na svim turnirima moraju odigrati barem jedan poen kako bi “upisali nastup” u datom meču. U suprotnom gubi pravo na do tada osvojeni iznos novca, što Džumhur nije želio i mogao uraditi.

“Zagrijavao sam se za mec na terenu i nakon jednog udarca su me leđa presjekla i to je bilo to. Otišao sam kod fizioterapeuta, popio tablete protiv bolova ali tu nema pomoći previše. Malo mi je bilo bolje i mislio sam da pokušam ali već u prvom poenu me je ponovo presjeklo na pokusaju da potrčim do lopte i nisam više mogao da nastavim, jer jednostavno kod takve povrede ne možeš više ni jedan pokret da uradiš”, rekao je Džumhur za N1 televiziju.

Bio je ovo novi peh za najboljeg bh. tenisera, budući da je na prošlom turniru u Salzburgu Džumhur imao problema sa još jednom povredom koju ni danas do kraja nije uspio sanirati.

Riječ je o rupturi prednjeg butnog mišića, tačnije receptoru tetive, koji se odvojio i uzrokovao bolove, a tu povredu potvrdio je i ultrazvučni nalaz rađen kasnije u Beogradu.

Damir Džumhur je trenutno 169. teniser svijeta, a za ovu sezonu najavio je ponovni ulazak u top 100.

N1

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x