Zbog narušavanja mira ovaj grad je zabranio ulaz influenserima, blogerima, fotografima i jutjuberima

Podijelite ovaj članak:

Gradić Pomfret zabranio ulaz blogerima, jutjuberima i fotografima.

U američkoj državi Vermont nalazi se grad Pomfret za koji mnogi kažu da je jedno od najslikovitijih mjesta na svijetu tokom jesenjih mjeseci.

Naime, njegov planinski put koji se graciozno spušta sa sjevera, omeđen bujnim zelenim poljima na kojima mirno pase stado bijelih ovaca, odaje utisak kao da je cijeli gradić izašao iz bajke.

Idiličnoj slici dopridosi i malena šuma okupana raskošnim jesenjim bojama, što stvara gotovo očaravajući prizor. Međutim, ovaj šarmantni gradić posljednjih se godina suočava sa rastućim problemom koji uznemirava njegovih 900 stanovnika: pretjeranim turizmom.

Očaravajuća ljepota ovog gradića privukla je pažnju influensera na društvenim mrežama, fotografa i Jutjubera. Ono što je nekad bilo mirno utočište sada posjećuju horde turista, što je vidljivo iz činjenice da više od polovine automobila uočenih u gradu tokom jeseni ima registarske tablice iz drugih država.

Mir je narušen kada je fotografija prekrasne farme Sleepy Hollow i seoske kuće iz 18. vijeka postala jedno od najfotografisanijih mjesta u cijeloj državi. Riječ je o privatnom imanju koje je okruženo stablima javora čiji krajolik oduzima dah.

Najveći problemi nastali su zbog influensera koji su ignorisali natpise koji jasno označavaju da je ulaz strogo zabranjen, što je stvaralo dodatne neugodnosti.Mještani su bili uznemireni zbog narušavanja mira, pa su prošle godine lokalne vlasti privremeno zatvorile put u jednom smjeru.Stoga su ove godine odlučili da potraže finansijsku podršku putem crowdfunding platforme.

Nakon što su prikupili više od 15.000 dolara, vlasti su donijele odluku o zatvaranju puta prema imanju od 23. septembra do 15. oktobra, periodu kad je najviše jesenjeg lišća. To je konačno omogućilo lokalnom stanovništvu da odahne od prevelikih gužvi

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x