Zbog utaje poreza uhapšene odgovorne osobe u Vatri, Metropolisu i brojnim drugim lokalima

Podijelite ovaj članak:

Pripadnici SIPA-e su po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo u toku jučerašnjeg dana izveli veliku akciju pretresa brojnih ugostiteljskih objekata u sklopu akcije “Kasa”.Kako nam je potvrđeno u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, izvršeni su pretresi na 30 lokacija, a 12 uhapšenih osoba tereti se za krivična djela po nekoliko tačaka.

“Uhapšene se tereti da nisu prikazivali stvarni promet kroz fiskalne kase, tačnije promet su umanjivali i na osnovu toga pravili lažne poreske prijave i plaćali manji porez nego što je trebalo”, kazala nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, laptopi, procesne jedinice računara, usb stikovi, veći iznos novca, kao i drugi uređaji na kojima su pohranjeni određeni elektronski podaci te razni izvještaji i evidencije o prometu u ugostiteljskim objektima.

Kako saznaje Klix.ba, pretresi su izvršeni te su uhapšene odgovorne osobe između ostalih iz ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Kibe Mahala, Montana, Resoran Una, restoran Luka i drugi.

Firma koja se bavila servisiranjem fiskalnih kasa, a koja je obuhvaćena ovom akcijom, kako saznajemo je Inspirit.

Tužilaštvu je do sada predato pet uhapšenih osoba, a među njima je i vlasnik Metropolisa Nedžad Rašidagić.

Nakon obrade u SIPA-i uhapšeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Tužilaštva KS na daljnje postupanje.

Izvor : Klix.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x