Željko Komšić uputio telegram saučešća porodici povodom smrti Beriza Belkića 

Beriz Belkić, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, preminuo je u 78. godini života. Belkić je u petak, 11. augusta, pretrpio moždani udar od čijih posljedica se, nažalost, nije mogao oporaviti. Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, Željko Komšić, uputio je telegram saučešća porodici:

“Sa iskrenim žaljenjem sam primio vijest o smrti istaknutog bosanskohercegovačkog političara  i kolege Beriza Belkića.

Uvjeren sam da će Beriz Belkić ostati upamćen kao čovjek koji je svoju političku karijeru i dugogodišnje djelovanje nesebično usmjeravao na očuvanje cjelovite Bosne i Hercegovine, zemlje u kojoj ima mjesta za sve njene građane. Bio je oprezan političar, ali se nije bojao suprotstaviti, kada je to trebalo, rušiteljima ideje takve Bosne i Hercegovine. Njegovim odlaskom svi smo izgubili puno, a najviše njegova porodica s čijim bolom i gubitkom iskreno suosjećam te im želim da snagu i utjehu u ovim teškim trenucima pronađu jedini u drugima.

Iskrene izraze saučešća upućujem njegovoj supruzi i sinu, porodici, prijateljima i saradnicima u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lično ime”, poručio je Željko Komšić.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x