Ženama je poručivala da nisu same, pa ih je odala ubici?

Podijelite ovaj članak:

“Da je napadnuta na ulici, bi li mislili nešto drugačije o njoj? Da je stradala u prometnoj nesreći? A što da su je opljačkali? Zašto je ovo tabu jer uključuje njeno tijelo i jer je oružje silovanje?

Zašto žene zakopavamo pod zemlju i tjeramo ih da se srame u tišini? Da se izjedaju do smrti? Da se opijaju? Da se tjeraju na to da same sebe ne poštuju? Da pokušavaju biti toliko savršene da nitko nikad ne može pogoditi što im se dogodilo?

I kako to da se na napadače ne stavlja teret onoga što su učinili?…

Znam da je dio cijelog ovog procesa progovaranje istine: a to su upravo ove riječi. Ne smijemo živjeti u tišini i sramiti se. Koliko biste puta ovo trebali čuti?

‘Ti nisi ništa kriva. Nisi napravila ništa pogrešno. Ti nisi ništa kriva. Nisi napravila ništa pogrešno. I tako u nedogled.’

Uhvatite za ruku tu djevojku, tu ženu, tog dječaka, tog muškarca koji su zaspali i probudili se zbunjeni i s mislima o tome kako su oni napravili nešto pogrešno. Da su rekli nešto pogrešnoj osobi, prerano rekli nešto ili jednostavno rekli nešto krivo čime su tog nekog ‘isprovocirali’. Ne postoji to što ste mogli učiniti, ne postoji to što ste mogli učiniti bolje. Vi niste napravili ništa pogrešno. To nije vaša krivica”, pisala je na društvenim mrežama policajka Dženana za koju porodica tvrdi da je bila u vezi s monstrumom kojemu je i odala to da ga je nesretna Nizama prijavila, kao i to gdje se skriva s bebom.

 

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x