Zeničanka uz pomoć donacija kupila kuću četvorici braće iz Sarajeva

Podijelite ovaj članak:

Zeničanka Selma Krehmić Imširević, koja već deset godina živi u Americi, unijela je radost u život četvorici braće iz Sarajeva kojima je prije nekoliko dana, zahvaljujući prikupljenim donacijama dobrih ljudi, kupila i poklonila kuću.

Kako nam je kazala ova humana Zeničanka, koja je doputovala u BiH kako bi provela akciju, nije mogla ostati ravnodušna na tešku životnu priču četvorice mladića koja su živjela u neuvjetnoj baraci. Na njihovu molbu, Krehmić Imširević nije željela spominjati njihova imena.

-Dobili su taj smještaj od države, međutim, uslovi za život su bili veoma loši. Rano su ostali bez majke koja je preminula usljed bolesti, a otac ih je napustio. Najmlađi brat ima svega 15 godina. Zaista, teška priča i nisam mogla ostati imuna nego sam se odmah aktivirala da im pomognem – priča nam Zeničanka.

Posebno je ponosna na sve dobre ljude širom svijeta koji, također, nisu ostali nijemi na njene vapaje i apele da se pomogne ovim momcima.

-Za svega deset dana prikupila sam 70.000 dolara. Hvala donatorima koji su, zapravo, i zaslužni za sve ovo. Kada sam to javila mladićima, niko nije mogao vjerovati. Odnosno, oni nisu vjerovali u sretan ishod ove priče sve dok se, praktično, kuća nije kupila – govori Krehmić Imširević.
Ističe kako je prepustila braći da izaberu lokaciju i kuću koju će kupiti, a oni su pronašli onu kakva im odgovara u naselju Novo Sarajevo.

-Pronašli su kuću koja je podijeljena na četiri jednosobna stana, tako da će to za njih biti idealno. Svaki stan ide posebno na svakog od njih kroz papire, a kuća se ne može prodati sve dok najmlađi brat ne bude imao 30 godina – pojašnjava ona, dodajući da je kupljena kuća izgrađena 2011. godine.

Na kraju razgovora ističe kako su braća posebno sretna jer se radi o kući kakvu je, za života, maštala da ima njihova majka.

-Posebno su željeli da kupe kuću jer je to bila životna želja njihove majke, a koja je oduvijek maštala o kući sa baštom i okućnicom. Vjerujte, teška priča mladića koja se ne može ispričati nego samo vidjeti i uvjeriti na licu mjesta – zaključuje humana Zeničanka koja će i dalje nastaviti da se bavi humanitarnim radom.

Brojne akcije, stipendira studenta…

Osim ove akcije, Krehmić Imširević je za godinu dana bavljenja humanitarnim radom realizirala i brojne druge akcije.

-Radila sam akcije sa Pomozi.ba, prikupljala sredstva za Muhameda Grabusa, Sifeta Hasanovića, Zedinu Zgrćo, Darisa Krehmića… Osim toga, stipendiram studenta iz Zenice koji je školuje na Zdravstvenom fakultetu u Sarajevu – kaže velika humanitarka iz Zenice.

Cijena kuće, koja je na dva sprata, bila je 90.000, međutim, uspjeli smo je kupiti za 86.000 KM, a sada slijedi i da je potpuno opremimo sa namještajem, kaže Krehmić Imširević za Svjetlo dunjaluka.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x