Živimo u vrijeme kad su ratni zločinci u modi

Piše, Muhamed Mahmutović

Vijest o navodnoj pogibiji ruskog ratnog zločinca Jevgenija Prigožina bila je juče 23.08.2023. vijest dana u svim medijima na svijetu.
Hajde što su svi objavili tu vijest, riješilo se čovječanstvo jednog zla, ali na svakom portalu se može naći još po nekoliko vezanih vijesti za ovu spodobu, pa on ispade jako bitan i važan za ljudski rod.
Cijeli dan idu naslovi tipa, “ko je bio u avionu s Prigožinom”, “ko je bio na spisku putnika s Prigožinom”, “zašto kremlj šuti o smrti Prigožina”, “oglasio se Bajden i komentarisao smrt Prigožina” itd
Pa s čim je to zlo zaslužilo toliku pažnju i s čim je toliko zadužio ljudski rod? Bio prodavač hrenovki i osnovao zloglasnu plaćeničku vojsku, koja je pobila na desetine hiljada ljudi u Ukrajini, pa čak i po nekim afričkim zemljama. Za te žrtve nema mjesta na naslovnicama, oni nisu zvijezde estrade života u današnjem vaktu.
Da je Nikola Telsa živ i da pogine ovih dana od udara struje, ne bi se toliko pisalo o njemu kao o ovom monstrumu, čije zlokobne oči nas gledaju sa svakih novina, portala, TV ekrana…
Vjerovatno će za koju godinu ispasti da je ovo sve bila predstava za javnost, kako bi Putin povratio poljuljani ugled i poslao poruku “kako će proći svaki izdajnik” njegovog režima, a tad smo tek nagrabali.
Ali do tad ćemo mi biti prisiljeni svakodnevno gledati ovo zlo na naslovnicama, koji na ovaj način postaje uzor mladićima širom svijeta i putokaz, kako doći do ovolike slave.
Nek nam je Bog na pomoći, jer mi sami sebi želimo zlo!

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x