Živinice: Podnijeli tužbu protiv škole koja ne dozvoljava učenicima obavljanje džuma namaza

Nakon odbijanja MSŠ Živinice da omogući omladincima pravo na obavljanje džuma namaza obratili smo se ministarstvu obrazovanja TK da urede ovu oblast i prestanu da krše osnovna ljudska prava a to je pravo na slobodno ispovjedanje vjere što Ustav Bosne i Hercegovine garantuje.

Ministar se proglasio kao nenadležan i prebacio odgovornost ponovo na školski odbor. Ponovo smo uputili zahtjev školskom odboru na što je on odbio da udovolji zahtjevu.

Podnijeli smo tužbu protiv škole pred kantonalnim sudom u Tuzli na što je se taj sud izjasnio kao nenadležan i prebacio odgovornost na opštinski sud u Živinicama.

Podnijeli smo tužbu opštinskom sudu u Živinicama i još čekamo prvo ročište.

Danas smo od suda dobili odgovor škole na tužbu u kojem smatraju da nisu ugrozili vjerska i ljudska prava te traže od suda da se tužba odbaci kao neosnovana.

Čekamo odgovor suda.

Dok čekamo odgovor suda savjetujem svima u ovom procesu koji staju na stranu ugrožavanja vjerskih i ljudskih prava šutnjom, neradom i borbom protiv da pripreme adekvatan odgovor kad stanu pred Gospodara svih svjetova zbog čega su učestvovali i zabranjivali obavljanje Dzuma namaza mladićima kojima je ona obaveza a i spas u vremenu nemorala, poroka i sl.?

(Amir Hadžić, Facebook)

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x