Živinice se opraštaju od svog načelnika: Kako li su samo meleci sada ponosni kakvu dušu nose svome Gospodaru

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković je nakon teške bolesti preminuo u 48. godini. Brojni građani se na društvenim mrežama prisjećaju dobročinstva koje je ovaj čovjek činio.

“Kako li su samo meleci sada ponosni kakvu dušu nose svome Gospodaru…

“A ti, o dušo smirena, vrati se Gospodaru svome zadovoljna, a i On tobom zadovoljan, pa uđi među robove Moje, i uđi u Džennet Moj!”

Moj načelnice, komšija, prijatelju, insanu, brate ode Ti po svoju nagradu, ode Ti svome Gospodaru po obećani Dzenet, kako li su samo sada meleci ponosni kakvu dušu uzdižu svome Gospodaru.

Na Dunjaluku si ostavio neizbrisiv trag. Ti nisi govorio riječima, Ti si govorio svojim djelima, uvijek si mi govorio da sve sto radiš, radiš u ime Boga i da zaslužiš Njegovu milost i Njegov Dženet.

Moj načelniče, komšija, prijatelju, insanu, brate raditi sa Vama bilo je zadovoljstvo, privilegija, čast….neka ona svaka osoba koju ste saslušali i tražili rješenja za razne nedaće svih njih budu Vaši zagovornici na Sudnjem danu, neka ona svaka minuta Vaše borbe priča za Vas i u korist Vas na Sudnjem danu, sjetim se samo starice koja je dolazila svaki utorak do Vas, a Vi je uvijek primite sa osmjehom i saslušate do kraja, neka Vam za onaj svaki propušteni obrok koji niste pojeli bude namiren najljepšim Dzenetskim plodovima.

Kada na danu Sudnjem budemo primali knjigu, Ti ćeš je primiti u desnu ruku inšAllah, Meleci koji su pisali tvoja dobra djela, taj dan će ti predati jednu “čitavu arhivu” koju ljudski mozak ne moze ni zamisliti, a ta arhiva će biti svo ono dobro što si činio inšAllah na ovom Dunjaluku.

Moj načelniče, nadam se da ce nas Allah jednog dana ponovo spojiti u Dženetu, a do tada, odmori mi se….

Poslednji selam od tvog kako si Ti volio reći “čika Jasmina”.”, napisao je Živiničanin Jasmin Nurkić.

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x