Zmije “istjerale” liberijskog predsjednika Georgea Weaha iz ureda

epa06484432 Liberian President George Weah speaks to legislators during his State of the Nation address at the joint chambers of the National Legislators in Monrovia, Liberia, 29 January 2018. The State of the Nation address is Weah's first since he was sworn in as Liberia's president. In his address, Weah announced he will cut down his salary by 25 percent. EPA-EFE/AHMED JALLANZO
Sekretar za medije Smith Toby je potvrdio da su u Weahovom uredu koji se nalazi u zgradi ministarstva vanjskih poslova pronađene dvije crne zmije. Osoblju je rečeno da ne dolazi u ove prostorije do 22. aprila.

“Želimo se uvjeriti da smo se riješili zmija. U ministarstvu vanjskih poslova se nalazi ured predsjednika pa smo zatražili od uposlenika da ostanu kod kuće”, rekao je Toby.

Ured predjednika se nalazi u zgradi ministarstva od 2006. godine nakon što je požar uništio predsjedničko imanje u blizini.

“Zmije nisu ubijene, a ušle su kroz malu rupu kroz koju su i izašle”, dodao je sekretar.

Policija i predsjedničko osoblje čuvaju Weahovu rezidenciju iz koje privremeno obavlja svoje poslove. U svoj ured se vraća u ponedjeljak.

Nema poruka za prikaz